معرفی بهترین ورزش برای افراد میانسال

بهترین ورزش برای افراد میانسال کدام است؟ برای داشتن یک بدن سالم و تناسب اندام بعد از ۴۰ سالگی بهتر است که سراغ کدام ورزش برویم؟ در این قسمت از سایت کلینیک راشا، بهترین کولتک اصفهان ورزش‌ها و تمرینات مناسب شما را معرفی خواهیم کرد.

تمرینات قدرتی

تمرینات قدرتی مثل بدنسازی برای پیشگیری از ضعف عضلات و پوکی استخوان ۲ تا ۳ جلسه در هفته توصیه می‌شود. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی تقریباً از هر ۲ زن بالای ۵۰ سال، ۱ نفر مبتلا به پوکی استخوان شده است و این یک عدد ترسناک است. همیشه می‌دانستیم که کلسیم برای استحکام استخوان‌های ما مفید است، اما فقط این نیست؛ نه فقط کلسیم بلکه تمرینات قدرتی و مقاومتی نیز می‌تواند به تقویت استخوان‌ها کمک کند.

تمرینات قدرتی برای فردی که وارد دهه ۴۰ سالگی شده ضروری است؛ چراکه با افزایش سن به خودی خود تحلیل عضلات رخ می‌دهد و قدرت بدن کم می‌شود، درحالی که نیاز ما به قدرت و توان کم نمی‌شود. چه کسی دوست دارد در همان اوایل چهل سالگی زانودرد و کمردرد داشته باشد یا برای انجام یک حرکت ساده، دستش را به دیوار بگیرد؟

ورزش‌های کششی

ورزش‌های تمرکزی و کششی مثل یوگا و پیلاتس، یک جلسه در هفته، برای سلامتی روانی و جسمی و همچنین تناسب اندام بعد از ۴۰ سالگی، بسیار می‌تواند کمک کننده باشد. یکی از خطراتی که سلامت روان آقایان یا خانم‌های ۴۰ ساله به بالا را تهدید می‌کند، استرس و افسردگی است. اگرچه هر شکلی از ورزش می‌تواند به جلوگیری از اضطراب و افسردگی کمک کند، اما تحقیقات نشان می‌دهد که یوگا به ویژه برای کاهش استرس و تنظیم خلق و خو مفید است.

یک مطالعه نشان داد که یوگا خلق و خو را بهبود می‌بخشد. مطالعه دیگری نشان داد که زنانی که از ناراحتی‌های روحی رنج می‌بردند پس از شرکت در یک کلاس سه‌ماهه یوگا، استرس کمتر و آرامش بیشتری داشتند. البته همه ما می‌دانیم که یوگا برای کاهش استرس بسیار مفید است. اما خبر خوب اینکه سبک‌های خاصی از یوگا وجود دارد که یک تمرین قدرتی عالی برای عضلات و مفاصل هستند و حتی برخی از تمرینات قلبی عروقی را در خود دارند که یک جلسه یوگا را تبدیل به یک جلسه پیروزی و موفقیت بزرگ می‌کند.

مزایای ورزش برای سلامتی و کاهش وزن | بهترین کلینیک لاغری اصفهان

تمرینات هوازی

تمرینات هوازی (مثل شنا و رقص) برای کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی ۳ تا ۴ جلسه در هفته بسیار مناسب است. متأسفانه طبق آمار، بیماری‌های قلبی عروقی در کشور ما شایع است. راه پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی در یکی دو کلمه خلاصه نمی‌شود و به اصلاح تغذیه و یک سری موارد دیگر نیاز دارد.

قلب هم یک عضله است و مثل عضلات دیگر نیاز به تقویت و ورزش دارد. ورزش تقویت کننده قلب، ورزش‌های هوازی است؛ این نوع تمرینات عضله قلب را قوی نگه می‌دارد. مثل دویدن، چرخیدن، رقصیدن، قایقرانی، و شنا.

صفحه اینستاگرام مرکز راشا بهترین کولتک اصفهان

چگونه در چهل سالگی بدنسازی را شروع کنیم؟

اگر چهل ساله هستید و این تصمیم را گرفته‌اید، به شما تبریک می گوییم! شروع بدنسازی در ۴۰ سالگی می‌تواند راهی عالی برای بهبود سلامت کلی، افزایش قدرت و حفظ توده عضلانی شما باشد. با این حال، مهم است که به آرامی شروع کنید و به تدریج شدت تمرینات خود را افزایش دهید تا آسیب نبینید. اگر هرگونه آسیب دیدگی از قبل دارید، لازم است با احتیاط بیشتر یا مشورت با پزشک شروع کنید. اما توصیه کنیم حتما با یک مربی ورزشی در ارتباط باشید.

اگر تا به حال ورزشکار نبوده‌اید، با وزنه های سبک شروع کنید و روی فرم و تکنیک صحیح حرکات، تمرکز کنید تا فشاری به مفاصل و عضلات‌تان وارد نشود. از تمرینات ترکیبی استفاده کنید که چندین گروه عضلانی را به طور همزمان تمرین می‌دهند، مانند اسکات، ددلیفت، پرس سرشانه. سعی کنید حداقل دو تا سه بار در هفته وزنه بزنید و بین هر جلسه یک روز استراحت کنید.

حتما یک رژیم غذایی سالم و اصولی هم داشته باشید تا مواد غذایی پروتئینی و سایر مواد مغذی را هم به اندازه کافی دریافت کنید. در نهایت، فراموش نکنید که به بدن خود گوش دهید و در صورت نیاز استراحت کنید تا به ماهیچه‌های‌تان زمان برای بازیابی و جلوگیری از فرسودگی بدهید.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

جراحی لیپولیز

جلوگیری از گرمازدگی هنگام ورزش

خوراکی های مفید برای افزایش قدرت بدنی

نظر خود را بنویسید

سوالی دارید؟ ما در خدمت هستیم