درد ماهیچه ای و شایع ترین علل بروز آن
درد ماهیچه ای | همهی ما خستگی را تجربه کردهایم و میدانیم که درد ماهیچه ای معمولا همراه با خستگی بروز میکند. اما چه علتهای دیگری میتوانند باعث بروز درد ماهیچهای شوند؟ برای پیدا کردن علت درد ماهیچهای به چه دکتری مراجعه کنیم؟ چگونه میتوان این درد را درمان کرد؟ آیا میتوان از بروز درد ماهیچه ای پیشگیری کرد؟
در تمام طول هفته شما سخت کار میکنید. هنگامی که آخر هفته فرا میرسد، میخواهید خوشگذرانی کنید. هیچ کاری به اندازهی تفریحاتی مانند پیادهروی، کوهنوردی یا تمرین شدید در سالن بدنسازی برای تجدید نیروی شما، وجود ندارد. اما تمام این تمرینات ممکن است باعث درد و گرفتگی عضلانی شود، که معمولا ۱ یا ۲ روز پس از آن رخ میدهد. از درد عضلانی غافل نشوید، پیدا کردن علت و درمان درد ماهیچهای، شما را به شرایط مناسب قبلی باز میگرداند. در حال حاضر تقریبا همهی افراد، گاهی به درد عضلانی مبتلا میشوند.
درد ماهیچهای که از بیماری های اسکلتی عضلانی بهحساب میآید، میتواند یک منطقهی کوچک یا کل بدن شما را درگیر کند و از خفیف تا شدید طبقهبندی میشود. گرچه اکثر دردهای عضلانی در مدت زمان کوتاهی خودبهخود بهبود مییابند، اما گاهی اوقات درد ماهیچهای میتواند چندین ماه طول بکشد. همچنین درد ماهیچهای میتواند در هر قسمتی از بدن مثل: گردن، کمر، پاها و حتی دستان رخ دهد.
همراه ما باشید با مطالب پیشنهادی کلینیک پزشکی ورزشی راشا اصفهان :
- رژیم کتوژنیک چه مزایا و معایبی دارد؟
- بهترین کلینیک زیبایی اصفهان
- صفحه رسمی کلینیک راشا
- بهترین کلینیک لاغری اصفهان
- کلیپ آپارات آفر ویژه جهت دستگاه های لاغری
- بهترین کولتک اصفهان
علت درد ماهیچه های بدن
شایعترین علل درد عضلانی، کشیدگی، استرس، خستگی، آسیب بیشازحد و ضعف مختصر عضلانی هستند. این نوع درد معمولا نقطهای است و فقط چند عضله یا بخش کوچکی از بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. درد سیستمیک عضلات (درد در تمام بدن) نیز در بیشتر موارد نتیجهی عفونت، بیماری یا عوارض جانبی دارو است.
چه بیماری هایی باعث درد عضلانی می شوند؟
- سندرم خستگی مزمن
- درماتومیوزیت (التهاب پوست و عضله)
- دیستونیا (اختلال در تون و انقباض عضله)
- هیپوتیروئیدی (کمکاری تیروئید)
- آنفلوآنزا و سایر بیماریهای ویروسی
- بیماری لوپوس و بیماری لایم
- گره های عضلانی و آسیبهای کششی تکراری
- داروها، بهویژه داروهای کنترلکنندهی کلسترول که بهعنوان استاتینها شناخته میشوند.
- گرفتگی عضله مانند گرفتگی عضلات کمر
- پلیمیوزیت (بیماری التهابی که باعث ضعف عضلانی میشود)
- آرتریت روماتوئید (بیماری التهابی مفصل)
- تب کوه راکی
- پیچخوردگیها مانند پیچ خوردگی مچ پا
علت درد ماهیچه پشت ساق پا در کودکان و بزرگسالان چیست؟
پشت ساق پا ممکن است به علتهای مختلفی درد بگیرد که شایعترین آنها شامل موارد زیر هستند :
- استرس
- کشیدگی
- خستگی
- ورزش و فعالیت بیشازحد
- آسیب
- گرفتگی عضلات پا
- پیچخوردگی
منشا درد مفصل با درد ماهیچه متفاوت است؟
درد مفصل معمولا نشانهای از استئوآرتریت است. این وضعیت التهابی در سنین بالا شایعتر است. غضروفی که مفاصل را پوشش میدهد، تحلیل رفته و مفاصل را ملتهب و دردناک میکند. علت درد مفصل میتواند ناشی از استفادهی بیشازحد و یا آسیب به آن باشد.
بهعنوان مثال، آسیب آرنج در تنیس بازان یا آسیب زانو ناشی از مشکل رباط یا منیسک باشد. رباط بافتی است که استخوانها را به یکدیگر متصل میکند. منیسک یک دیسک لاستیکی است که زانوی شما را پوشش میدهد.
وقتی درد مفصلی دارید، ممکن است وسوسه شوید که در رختخواب بمانید. بااینحال، یکی از بهترین کارهایی که برای مفصلتان میتوانید انجام دهید، ورزش است. تمرینات تحمل وزن میتوانند به تقویت عضلات کمککنند. حواستان باشد بیشتر از نقطهای که دچار درد میشوید، ورزش نکنید. همچنین مشورت با فیزیوتراپ میتواند مفید باشد. اینکه چگونه با خیال راحت ورزش کنید و چگونه در حین ورزش وضعیت مناسب بدنی داشتهباشید تا آسیب نبینید یا ورزش شما درد مفاصلتان را بدتر نکند.
لینک های کاربردی :