بررسی درمان علل اصلی درد مفاصل در زنان
طبق تحقیقات به عمل آمده زنان در مقایسه با مردان بیشتر در معرض ابتلا به درد مفاصل قرار دارند. پایین بودن هومورن های زنانه از مهم ترین عواملی هستند که بدن زنان را در برابر درد ضعیف می کند. اما عوامل و دلایل زیادی دیگری هستند که در بروز این عارضه دخیل هستند. قصد داریم امروز در این مطلب از سایت کلینیک راشا، بهترین پیکر تراشی اصفهان درمان علل اصلی درد مفاصل در زنان را مورد بررسی قرار می دهیم. از اصلی ترین دلایل و علت درد مفاصل در زنان می توان به:
یائسگی
یکی از مهم ترین عوارض دوران یائسگی، بروز دردهای استخوانی و درد های مفاصل است که زندگی یک فرد مسن را درگیر می کند. استروژن و پروسترون از جمله مهم ترین هورمون های زنانه هستند که با تولید مثل و سلامت خانم ها ارتباط مستقیم دارد با افزایش سن تولید هورمون استروژن و پروژسترون توسط تخمدان ها کاهش می یاد و همین عامل موجب می شود مفاصل بدن یک خانم مسن خشک و دردناک شود.
کمبود ویتامین ها و مواد معدنی
بدن خانم ها در مراحل مختلف به ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی خاصی نیاز دارد. کلسیم، ویتامین دی، آهن، منیزیم از مهم ترین مواد معدنی برای خانم ها هستند که زنان باید در رژیم غذایی خود بگنجانند.
پوکی استخوان
اثر دیگری که یائسگی بر بدن دارد؛ پوکی استخوان است. زیرا یائسگی باعث می شود استخوان ها چگالی خود را از دست بدهد و همین عامل خطر شکستگی استخوان را افزایش می دهد.
آرتروز
همان طور که اشاره شد زنان به طور طبیعی به دلیل عوامل خطرساز هورمونی، چاقی سه برابر بیشتر از مردان در معرض آرتروز قرار دارند. هورمون های زنانه به مرور زمان بر روی غضروف بین مفصل اثر می گذارد و در آینده موجب آرتروز می شوند.
راهکارهای درمان درد مفاصل
درمان های بسیار متنوعی برای دردهای مفاصل وجود دارد که این روش ها به چندین دسته مختلف تقسیم بندی می شوند که روش ها شامل:
درمان های محافظه کارانه
در اغلب موارد درد مفاصل به کمک روش های خانگی و محافظه کارانه به طور کامل تسکین می یابد که شما به راحتی می توانید به بکارگیری این روش ها از دردهای خود خلاص شوید:
- استفاده از بریس یا باند محافظتی به منظور محافظت از مفصل
- استراحت دادن به مفصل و خودداری از فعالیت هایی که فشار زیادی به مفصل وارد می کند
- استفاده از داروهای مسکن و تسکین دهنده درد بدون تجویز پزشک
درمان درد مفاصل با دارو
داروهای مسکن مانند NSAIDها همچون ناپروکسن، ایوپروفن، سلکوکسیب، استامینوفن، اپیوئیدها، داروهای شل کننده عضلات از جمله شایع ترین داروهای مورد استفاده در درمان درد مفاصل هستند که توسط متخصص ارتوپد تجویز می شوند.
صفحه اینستاگرام مرکز راشا بهترین پیکر تراشی اصفهان
فیزیوتراپی برای درمان درد مفاصل
فیزیوتراپی یکی از موثرترین روش ها برای کاهش درد های مفاصل است که تاثیرات خوبی در بدست آوردن توانایی و بهبود حرکت مفصل ها ایفا می کند. در روش فیزیوتراپی از چنین مواردی برای بازگردانی توانایی مفصل ها و درد مفصل استفاده می شود:
- آموزش حرکات کششی مخصوص و متناسب با شرایط بدنی هر شخص
- سرما و گرما درمانی
- ماساژ و اولتراسوندتراپی
- تحریک الکتریکی عصب و عضله
- مگنت تراپی
- جراحی برای درمان درد مفاصل
پس از اینکه تمامی روش های درمان برای دردهای مفاصل موثر واقع نشود. در این صورت پزشک ارتوپد از روش جراحی برای درمان دردهای مفاصل استفاده می کند.
از پرکاربردترین جراحی ها برای درمان درد مفاصل، جراحی تعویض مفصل است که در این جراحی مفصل آسیب دیده با یک مفصل مصنوعی به طور کامل جایگزین می شود. کسانی که به تازگی عمل جراحی تعویض مفصل را انجام داده اند. به مرور شاهد بهبود درد مفاصل و افزایش کیفیت زندگی خود خواهند بود.