بررسی علل ایجاد بیماری های رماتیسم در مفاصل
برخی بیماری ها هستند که لزوماً در مفصل ایجاد نمی شوند. یعنی بخش های دیگر بدن را درگیر خود می کنند که یکی از عوارض جانبی آن ممکن است درگیری مفصل هم باشد. مثلاً آرتریت روماتیسمی که ما به صورت رایج به آن «رماتیسم» می گوییم. در واقع یک بیماری خود ایمنی است که در مفصل اتفاق می افتد. در این مطلب از سایت کلینیک راشا، بهترین کولتک اصفهان علل ایجاد بیماری های رماتیسم در مفاصل را مورد بررسی قرار می دهیم.
آرتروز پسوریاتیک (psoriatic) هم یکی دیگر از نمونه های بیماری های خود ایمنی است که پوست را درگیر می کند و التهاب مفصل در ارتباط با آن اتفاق می افتد. بیماری های دیگر مثل نقرس و لوپوس هم از جمله بیماری های سیستمیک هستند که با ایجاد اختلال در سیستم بدن، بر روی عملکرد مفصل هم اثر می گذارند و باعث بیماری ها و درد های مفصلی می شوند.
بیماری های عفونی و واگیر دار
شاید کمتر کسی تصور کند که بیماری مفصلی که به آن دچار شده است از فرد دیگری به او منتقل شده باشد. ولی حقیقت این است که برخی از بیماری های مفصلی واقعاً به خاطر انتقال بیماری از یک فرد دیگر به وجود می آیند. مثلاً سرخک، تب روماتیسمی، اوریون، سرخجه، آبله مرغان و آنفلونزا همگی جزو بیماری های واگیر دار هستند که می توانند در مفاصل باعث التهاب و عفونت و … شوند.
اگر مثال ساده در این مورد بخواهیم بزنیم که برای همه ملموس باشد. باید به سرماخوردگی ها (در واقع آنفلونزا منظورمان است) اشاره کنیم. اگر به خاطراتتان مراجعه کنید حتماً به یاد می آورید که هنگام ابتلا به آنفلونزا مفاصل بدن خشک و سفت می شوند و حتی ممکن است کمی ملتهب و دردناک هم بشوند که دقیقاً به علت درگیری مفاصل با ویروس ها و اختلال در عملکردشان است. در بیماری های دیگری هم که نام بردیم، همین اتفاق به صورت شدید یا خفیف تر می تواند رخ دهد.
اضافه وزن
یکی از ساده ترین مسائلی که باعث آسیب های مفصلی و درد می شود. اضافه وزن است. چیزی که احتمالاً همه ما کاملاً با آن آشنا هستیم و بارها در مورد آسیب های مختلف آن شنیده ایم. وقتی بدن وزنی بیشتر از آن چیزی که برایش طراحی شده است را قرار باشد تحمل کند. اولین مشکلی که پیدا می کند، آسیب مفاصل خواهد بود. هر چه وزن بیشتر باشد، مفاصل تحت فشار و استرس بیشتری قرار می گیرند.
از آن جا که وزن بیشتر باعث فرسایش بیشتر و سریع تر بافت های مفصل می شود. اضافه وزن را می توان عاملی برای افزایش احتمال ابتلا به آرتروز دانست. در اضافه وزن معمولاً مفاصل لگن، زانو و پاها هستند که بیشترین فشار را تحمل می کنند و در نتیجه افراد چاق و دارای اضافه وزن در این مفاصل دچار درد می شوند.
همان طور که گفتیم هر کدام از انواع دردهای مفصلی به یک شکل درمان می شوند. مثلاً درد های مفصلی که به علت جراحت یا فرسایش و کار پیش از حد ایجاد شده اند با فیزیوتراپی، یخ درمانی و دارو های ضد التهاب قابل درمان هستند و بهبود پیدا می کنند.
صفحه اینستاگرام مرکز راشا بهترین کولتک اصفهان
ولی دردهای مفصلی که به علت بیماری های سیستمیک به وجود آمده اند به این شکل قابل درمان نیستند. البته این اقدامات ممکن است برای برخی از آن ها هم مؤثر باشد ولی راه اصلی برای حل این نوع مشکلات مفصلی این است که بیماری سیستمیک به همراه اشکالی که در مفصل ایجاد شده است، درمان شود. مشکلات مفصلی در هر بیماری هم با دیگری متفاوت است که نیاز به بررسی دارد و روش درمانی که روی مفصل انجام می شود هم مطابق نوع آسیب دیدگی انتخاب می شود.
نقشی که شما در این میان می توانید داشته باشید که بسیار هم به بهبود سریع تر درد مفصل کمک می کند این است که اطلاعات تان را در مورد بیماری های مفصلی، نشانه ها و علل آن ها بالا ببرید. به این صورت می توانید خیلی سریع تر مشکل را تشخیص دهید و اقدام به درمان آن کنید. به علاوه خیلی بهتر می توانید در طول دوره درمان و حتی پس از آن از مفصل مراقبت کنید و اصول و نکاتی که احتمال آسیب دیدگی مفاصل را پایین می آورند را رعایت کنید.