بررسی غذاهای انرژی زا و مفید در رژیم دیابتی
بر کسی پوشیده نیست که یکی از دریافت های انرژی بدن قند خون می باشد، اما موضوع از این جهت مهم است که بیماران دیابتی باید ضمن حفظ نرمال نگه داشتن قند خون انرژی لازم و بی درد سری را از مواد غذایی در یافت کنند، این گروه از مواد غذایی شامل: حبوبات، آجیل، اسفناج، ترکیب سرکه و عسل طبیعی، سویا، مرکبات، کاکائو و قهوه می باشد. قصد داریم امروز در این مطلب از سایت کلینیک راشا، بهترین کلینیک لاغری اصفهان غذاهای انرژی زا و مفید در رژیم دیابتی را مورد بررسی قرار می دهیم.
آجیل:
آجیل هم بنا به داشتن مواد مغذی و معدنی فراوان تمام نیاز بدن را برطرف می کند و هم چنین کلسترول بد خون را نیز پایین میآورد که باعث تنظیم قندخون می شود.
اسفناج:
این سبزی با خاصیت ضمن داشتن مواد معدنی عالی دشمن فشار خون و کم خونی می باشد، و تاثیر غیر مستقیم بر بیماری دیابت نوع دو دارد.
حبوبات:
حبوبات علاوه بر ارزش تغذیه ای میزان فیبر موجود درآن بسیار بالا می باشد و قند خون را متعادل می کند و کلسترول بد خون را پایین می آورد.
ترکیب سرکه و عسل:
ترکیب این دو معجونی بی نظیر می شود، که از یک سو چربی خون را پایین میآورد از یک سوی دیگر به تنظیم قند خون می پردازد.
سویا:
پروتئینی ارزان قیمت و مفید که می توان جایگزین گوشت قرمز از آن استفاده نمود و تاثیر شگرفی در کاهش فشارخون و قند خون دارد.
مرکبات:
شامل لیمو ترش، پرتغال، گریپ فروت، نارنگی و… می شود که مصرف این نوع میوه ها باعث افت قند خون در بیماران دیابتی می شود و انرژی لازم را بدون افت فشار در اختیار بدن قرار می دهند. مرکبات غنی از ویتامین c و ویتامین aاست.
کاکائو:
کاکائو به دلیل داشتن قند کم و آنتی اکسیدان فراوان یکی از گزینه های مناسب برای افراد دیابتی است، همان طور قهوه که شبیه کاکائو می باشد.
غذاهای کنترل کننده میزان قند خون
اگر در همراه غذایی که می خوریم چه به عنوان غذا و چه به عنوان کاهنده قند خون دارچین، شاتوت، تخم مرغ و آووکادو مصرف نماییم، باعث کنترل قند خون می شوند و مانع از افزایش ناگهانی قند خون بنا به هر دلیلی می شوند.
صفحه اینستاگرام مرکز راشا بهترین کلینیک لاغری اصفهان
مواد غذایی ممنوعه
مصرف گوشت قرمز، سرشیر، ماست خیلی پرچرب، نوشابه های صنعتی، سوسیس و کالباس، قند و شکر و سایر موارد دیگر همه این ها باعث افزایش کلسترول و چربی خون میشوند، که بالطبع در اثر اینها افزایش بسیار زیاد قند خون را داریم که جان بیماران دیابتی را به خطر می اندازد. پس چه بهتر است در خوردن اینگونه موارد رعایت کرد، و از مصرف آن ها پرهیز نمود.
غذاهای افزایش دهنده قند خون
اما به دسته ای از مواد غذایی برخورد می کنیم که عده ای از مردم و مخصوصا بیماران دیابتی تصور می کنند خطری برای آن ها ندارد که سخت در اشتباه هستند، این گونه مواد غذایی شامل: نمک تصفیه نشده، روغن جامد، پنیر پیتزا، غذاهای مولد سودا (غذاهایی که طبع آن ها سرد و خشک است)، نان سفید، شیر کامل و… که باعث بهم ریختن سیستم غددی بدن و اخلال در تولید انسولین می شوند و همچنین مانع جذب انسولین در خون هستند، پس بهتر است که برای یک رژیم دیابتی همه جوانب احتیاط را در نظر بگیریم و سپس اقدام به یک رژیم مناسب دیابتی جهت کنترل این بیماری نماییم.
مطالب پیشنهادی برای مطالعه:
مزیت های انجام ورزش اریال یوگا