معرفی دستگاه های بدنسازی و کاربرد آنها
در این مطلب سایت کلینیک راشا، بهترین پیکر تراشی اصفهان به سراغ ادامه مبحث معرفی دستگاه های بدنسازی و کاربرد آنها میرویم و میخواهیم توضیح کامل و واضحی از هر دستگاه و نحوه کار با آنها به شما ارائه بدهیم.
دستگاه ساق پا ایستاده
دستگاه ساق ایستاده به منظور بیشتر تحت فشار قرار دادن عضله ساق و امکان سنگینتر زدن تمرین، طراحی شده است. استفاده از این دستگاه، ساده و ایمن است، کافی است که ارتفاع به اندازه مناسب تنظیم شود و وزنههای مناسب قرار داده شود. این دستگاه نباید هیچگونه درد در پشت زانوها یا کمر ایجاد کند، اگر درد دارید تمرین را قطع کنید.
دستگاه هاگ اسکوات
این دستگاه بزرگ، یک تمرین سخت و پیشرفته برای عضلات پایین تنه را فراهم میکند، اما از آنجا که سطح تمرین بالاست به مبتدیان توصیه نمیشود. دستگاه هاگ، مشابه تمرین اسکات است با این تفاوت که تمام تمرکز آن روی چهار سر ران است و عضلات راست شکمی و همسترینگ را هم درگیر میکند.
دستگاه ساق پا نشسته
ساق پا نشسته، یکی از دستگاه های بدنسازی است که برای کمک به اجرای ساق پا نشسته و برداشتن فشار اضافه از روی زانو در حالت بدون دستگاه است. این دستگاه عضلات دوقلو و نعلی ساق را به خوبی درگیر میکند و احتمال خطا و آسیب در آن بسیار کم است.
میله پارالل
پارالل به معنای موازی است و میله پارالل در بدنسازی نام یکی از دستگاه های بدنسازی پرکاربرد با دو میله کنار هم است. با استفاده از این دستگاه ساده، میتوانید تمرینات قدرتی مختلفی به خصوص برای بالاتنه اجرا کنید.
قایقی
دستگاه قایقی یکی از بزرگترین دستگاه های بدنسازی در باشگاه است که اتفاقا شمایلی شبیه به قایق دارد. تمرین با آن شبیه پارو زدن است. تمرین با این دستگاه، عضلات بالاتنه (به خصوص و بسیار عالی زیربغل) و میان تنه را به خوبی درگیر و تقویت میکند و فواید هوازی زیادی هم دارد.
دستگاه فیله
دستگاه فیله برای تمرین دادن به عضله فیله کمر که یک عضله بسیار پرکار و مهم در بدن است طراحی شده است. غافل شدن از تمرین دادن به این عضله، میتواند ضعف عضلات کمر و در نتیجه گودی کمر و درد به همراه داشته باشد. اما خوشبختانه با دستگاه فیله کمر این عضله را میتوان تقویت کنید.
کافی است که طبق آموزش مربی روی دستگاه به ارتفاع تنظیم شده قرار بگیرید و حرکت رفت و برگشتی را انجام دهید. توصیه میشود تا زمانی که به تسلط کافی نرسیدهاید، از وزنه استفاده نکنید.
دستگاه کرانچ
این دستگاه یکی از دستگاه های بدنسازیِ تقریبا جدید در باشگاه های ایران است که می تواند عضلات شکم و فیله کمر را درگیر کند. این دستگاه چندین نوع مختلف دارد و همهی آنها، قرار است که تمرینات شکمی را برای شما شبیه سازی کنند.
دستگاه فلای
فلای دستگاه یکی از دستگاه های بدنسازی بسیار مهم و مفید در دنیای بدنسازی است چراکه عضلات سینهای را به خوبی تمرین می دهد و از آنجاکه تمرین روی دستگاه اجرا می شود امنیت ورزشکار هم حفظ می شود. تنها خطر این دستگاه می تواند این باشد که ورزشکار در انتهای فاز منفی حرکت دستان خود را بیش از حد باز کند که لازم است توسط مربی آموزش کافی ارائه شود.
دستگاه دیپ
دستگاه دیپ به منظور تمرین دادن به عضله سه سر بازویی (پشت بازو) طراحی شده و البته به طور غیر مستقیم عضلات دیگری از جمله سینهای، ساعد و دلتوئید را هم درگیر میکند. خوشبختانه این دستگاه امنیت ورزشکار را تامین خواهد کرد و برای سطوح مختلف مبتدی، متوسط و حرفهای قابل استفاده است.
دستگاه ساعد
ساعد دستگاه یکی از دستگاه های بدنسازی مناسب برای تمرین دادن و تقویت عضله ساعد است و میتواند در اجرای صحیح و بدون خطر این تمرین به ورزشکار کمک کند. احتمالا شما این دستگاه را در باشگاهها کم دیده باشید. چراکه همین تمرین بدون دستگاه و فقط با یک دمبل هم قابل اجرا است و نیازی به دستگاه آن نیست.
صفحه اینستاگرام مرکز راشا بهترین پیکر تراشی اصفهان
دوچرخه ثابت
درست مانند تردمیل، این دستگاه هم رکاب زدن و دوچرخه سواری در مکان ثابت را برای ورزشکار فراهم میکند. در صورتی که هوای بیرون منزل آلوده یا خیلی سرد و گرم باشد، دوچرخه ثابت جایگزین بسیار خوبی برای تمرین هوازی داخل خانه است. در بعضی انواع این دوچرخهها، می توان با برنامه مربی، عضلات پایین تنه را به صورت هدفمند، تقویت کرد و تغییر داد.
تردمیل
یکی از شناخته شدهترین و معروفترین دستگاه های بدنسازی، تردمیل است. تردمیل یا دوی ثابت، دستگاهی برای دویدن، کوهنوردی و پیاده روی در مکان ثابت است. همچنین دیگر کاربرد دستگاه تردمیل کمک به قدم برداشتن بیمارانی است که آسیب نخاعی یا عصبی دیدهاند.
بااینکه اکثر اوقات توصیه به پیاده روی، دویدن یا کوهنوردی در فضای باز را میشنویم. اما این دستگاه، دویدن را برای داخل منزل و باشگاه (زمانی که هوای بیرون سرد یا تاریک است) میسر کرده و از این بابت همه متشکر سازندگان آن هستیم.
الپتیکال
اسکی فضایی یا همان الپتیکال، یکی از دستگاه های بدنسازی برای تمرینات هوازی است. از آنجاکه تمرین روی الپتیکال مفصل زانو را تحت فشار قرار نمیدهد یا دیگر خطرات احتمالی دستگاه تردمیل (مثل پرت شدن از روی آن) را ندارد، تمرین کم ضررتر و مناسبتری به نظر میرسد. این تمرین در اصل هوازی و کاردیو است. اما با درگیر کردن پاها و اگر دسته هم داشته باشد با درگیر کردن بالاتنه نوعی تمرین قدرتی هم میتواند به حساب آید.