بررسی و معرفی دستگاه های بدنسازی
در این مطلب از سایت کلینیک راشا، بهترین پیکر تراشی اصفهان به معرفی دستگاه های بدنسازی بپردازیم.
سیمکش
سیم کش یکی از دستگاه های بدنسازی بسیار پرکاربرد و ایمن برای ورزشکاران است (البته در صورت آموزش و استفاده صحیح). دستگاه سیمکش، شامل انواع دستهها مانند یک میله صاف یا یک طناب است، که توسط یک کابل به یک قرقره، و پس از آن به چندین وزنه متصل شده است.
با استفاده از مجموع دسته و کابل و قرقره، میتوانید وزن زیادی را تحمل کرده و حرکات مختلفی را در محدودههای حرکتی متفاوت انجام دهید، حرکاتی که انجام دادن آنها توسط هالتر یا دمبل، نشدنی است. از جمله تمریناتی که میتوان با این دستگاه اجرا کرد، اسکات گوبلت، زیر بغل لت، جلو بازو و پشت بازو است.
ماشین اسمیت
اسمیت، اسمش را از مخترع خود به ارث برده است. این دستگاه بزرگ و سنگین که امروز تقریبا در همه باشگاهها وجود دارد یکی از کاربردیترین دستگاه های بدنسازی در دنیای عضله سازی است. دستگاه اسمیت از یک هالتر و دو ریل فولادی بهم متصل تشکیل شده و میتوان وزنههای روی آن را کم و زیاد کرد. شاید فقط با تمرین اسکات در دستگاه اسمیت آشنا باشید اما جالب است که بدانید بیش از ۱۰۰ تمرین مختلف میتوان با این دستگاه اجرا کرد.
دستگاه پرس سینه
این ماشین که یکی از دستگاه های بدنسازی است، برای بهتر اجرا شدن (یا ایمنتر شدن) تمرینات پرسی سینه طراحی شده است. به این صورت که در این تمرین ورزشکار به حالت طاقباز روی نیمکت دستگاه میخوابد و میله هالتر با وزنه را (گاهی هم بهجای میله هالتر، خود وزنهها در ماشین تعبیه شدهاند) را مهار و حرکت را اجرا میکند. عضله سینهای بزرگ، عضله اصلی هدف در این حرکت است؛ اما تمام عضلات بالاتنه دیگر هم درگیر میشود.
دستگاه پرس بالا سینه
همان دستگاه پرس سینه است با ذکر این نکته که اگر شیب دستگاه مثبت باشد عضلات بالا سینه تحت فشار قرار میگیرند.
دستگاه پرس زیر سینه
همان دستگاه پرس سینه است با شیب منفی.
دستگاه پرس سرشانه
دستگاه پرس سرشانه یکی از دستگاه های بدنسازی بسیار پرکابرد است که ایمنی و تاثیر تمرین را بهبود میبخشد. یکی از فواید مهم این تمرین، این است که میتوان به صورت مجزا بخشهای مختلف گروه عضلانی سرشانه (بخش جلویی، میانی و پشتی) را تمرین داد و خیالتان از وارد شدن فشار به مفاصل گردن یا ستون فقرات راحت باشد.
جلوبازو لاری
این دستگاه برای کمک به اجرای بهتر و ایمنتر حرکت جلوبازو طراحی شده و نسبت به تمرین جلو بازو با دمبل و وزنه، مناسبتر است (به خصوص برای مبتدیان). اجرای این تمرین با دستگاه لاری فرصت فشار بیشتر به عضله جلو بازو را فراهم میکند که دیگر نکته مثبت آن است.
میز لاری
میز لاری یک بخش از دستگاه لاری است که ورزشکار دستش را روی آن قرار میدهد و حرکت خود را اجرا میکند.
دستگاه تی بار
همانطور که از اسم آن پیداست، این دستگاه میلهای شبیه حرف T دارد و ورزشکار با قرار گرفتن روی آن و اجرای تمرین، عضلات زیربغل و کمر خود را درگیر میکند. نکته مهم تی بار، این است که به دلیل حساسیت ماهیت تمرین، به مبتدیان توصیه نمیشود؛ چراکه با اجرای غلط آن ممکن است به سختی آسیب ببینند.
دستگاه زیربغل سیم کش
همانطور که گفتیم، سیمکش از دستگاه های بدنسازی پرکاربرد است و با آن میتوان عضلات مختلف بدن را هدف قرار داد. دستگاه زیر بغل سیمکش، در واقع همان سیم کش است که مربی با آموزش به شما انجام تمرین زیربغل با وزنههای استاندارد را آموزش خواهد داد.
دستگاه پرس پا
این دستگاه احتمالا در همه باشگاههای بدنسازی حضور دارد. چراکه یک دستگاه مهم برای تمرین دادن به عضلات همسترینگ، سرینی، چهار سر و حتی ساق پا است. این دستگاه بزرگ با وزنه های قابل تنظیم، تمرین دادن به عضلات پایین تنه را در فرم ایمن بسیار آسان کرده و کاربرد فراوان دارد.
دستگاه خارج ران و داخل ران
این دستگاه هم از دستگاه های بدنسازی رایج در باشگاهها است که به منظور تمرین دادن عضلات خارج ران و داخل ران طراحی شده و به خوبی این عضلات را درگیر میکند. اگر این تمرین در برنامه شما وجود دارد، یاد بگیرید که چگونه به طور صحیح حرکت را اجرا کنید و وزنه مناسبتان را انتخاب کنید.
صفحه اینستاگرام مرکز راشا بهترین پیکر تراشی اصفهان
دستگاه جلوپا
دستگاه جلوپا که به جلوپا ماشین هم معروف است، یک دستگاه بزرگ و اختصاصی برای عضلات چهارسر ران است. اگر این دستگاه را دیده باشید، میدانید که بسیار بزرگ است؛ اما با وجود بزرگ بودنش فقط یک عضله را تمرین میدهد. نکته دستگاه جلوپا، این است که مفصل زانو در این تمرین بسیار کار میکند پس اگر هر نوع آسیب و دردی در زانو دارید، قبل از اجرای تمرین از مربی یا پزشک خود اجازه بگیرید.
دستگاه پشت پا
این دستگاه برای تمرین دادن به عضله همسترینگ به طور خاص طراحی شده و از آنجا که این عضله معمولا مورد غفلت واقع می شود انجام تمریناتش بسیار ضروری و مهم است. خوشبختانه احتمال خطا و آسیب در این تمرین تقریبا وجود ندارد. فقط حواستان باشد که حین اجرای حرکت، لگن شما از صندلی بلند نشود.
این بخش ادامه دارد
مطالب پیشنهادی برای مطالعه: