بررسی رژیم غذایی برای کاهش کلسترول خون
حتی اگر شما برای سالیان متمادی از غذاهای ناسالم در برنامه غذایی خود استفاده میکردهاید، ایجاد تغییرات جزئی در رژیم غذایی باعث کاهش چربی خون و افزایش سلامت قلب میشود. در این مطلب از سایت کلینیک راشا، بهترین کلینیک لاغری اصفهان رژیم غذایی برای کاهش کلسترول خون را مورد بررسی قرار می دهیم. نخستین پیشنهادهایی که متخصص تغذیه به شما ارائه میدهد عبارتند از:
انتخاب و مصرف چربیهای سالم
چربیهای اشباع که در گوشت قرمز و محصولات لبنی موجود است، کلسترول تام خون و لیپوپروتئین کمچگالی (آل دی آل) که کلسترول بد نامیده میشود را در سطح خون افزایش میدهد. به عنوان یک قانون شما باید کمتر از 7 در صد از کالری مورد نیاز بدنتان را از طریق چربیهای اشباع تأمین کنید. تکههای نازکتر گوشت، لبنیات کمچرب و چربیهای اشباع نشده که در روغن زیتون، روغن کانولا، روغن بادامزمینی، بادامزمینی، زیتون، آواکادو یافت میشود را به عنوان چربیهای سالم در برنامه غذایی خود قرار دهید.
حذف چربیهای ترانس را از برنامه غذایی
چربیهای ترانس با افزایش سطح کلسترول بد خون و کاهش سطح کلسترول خوب خون بر سطح کلسترول تام تأثیر میگذارد. این ترکیب بد باعث افزایش احتمال حملات قلبی میشود. چربیهای ترانس در غذاهای سرخشده و بسیاری از محصولات تجاری مانند شیرینیها، کراکرها و اسنکها یافت میشود. به برچسبهای “بدون روغن ترانس” که روی برخی محصولات وجود دارد اعتماد نکنید. اگر غذایی کمتر از نیم گرم چربی ترانس باشد میتوان برچسب “بدون روغن ترانس” را روی آن نصب کرد. حتی مقادیر بسیار کمچربیهای ترانس که در غذاهایی که حاوی روغن ترانس کم هستند میتواند مؤثر باشد. از مصرف غذاهایی که با روغن نیمه هیدروژنه تهیه شدهاند اجتناب کنید.
مصرف غذاهای غنیشده با اسیدهای چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3 بر آل دی آل تأثیری ندارد. این چربیها مزایای دیگری نیز برای قلب دارد مانند کمک به افزایش اچ دی آل (کلسترول خون یا لیپوپروتئین پرچگالی)، کاهشتری گلیسیرید خون که نوعی از چربیهای موجود در خون است و کاهش فشار خون. برخی از انواع ماهیها مانند سالمون، ماهی خالمخالی و شاهماهی منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. از دیگر منابع غنی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 میتوان به گردو، بادام و تخم کتان اشاره کرد.
صفحه اینستاگرام مرکز راشا بهترین کلینیک لاغری اصفهان
افزایش فیبرهای محلول:
دو نوع فیبر وجود دارد که عبارتند از فیبرهای محلول و فیبرهای نامحلول. هر دو نوع فیبر برای قلب مفید است اما فیبرهای محلول باعث کاهش سطح آل دی آل هم میشوند. شما میتوان فیبرهای محلول را با مصرف جو دوسر و سبوس جو دو سر، میوهها، لوبیا، عدس، و سبزیجات به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
مصرف بیشتر پروتئین لبنی
پروتئین لبنی یکی از دو منبع پروتئینی در محصولات لبنی است ( پروتئین دیگر کازئین است) پروتئین لبنی به عنوان منبع بسیاری از خواص و مزایای محصولات لبنی شناخته میشود. مطالعات نشان میدهد که پروتئینی لبنی به شکل یک مکمل کاهنده کلسترول آل دی آل و کلسترول تام عمل میکند.