چگونه سلولیت را از بین ببریم؟

سلولیت | این روزها به لطف وسایل ارتباط جمعی و فضای مجازی، خانم‌ها و آقایان بیشتر به تناسب اندام خود اهمیت می‌دهند. اما یک موضوعی که خانم‌ها را نسبت به گذشته حساس‌تر کرده است، سلولیت و چگونگی از بین بردن آن خواهد بود.

سلولیت یا به انگلیسی cellulite، به شکلی از پوست گفته می‌شود که شامل یک سری برآمدگی‌ها یا فرورفتگی‌ها است. البته در زبان عامیانه، سلولیت با نام‌های دیگری از قبیل پوست پرتقالی یا حفره‌های پنیری هم شناخته می‌شود. اگر به‌صورت کم یا زیاد دچار این مشکل شده‌اید و مشاهده آن روی ران، باسن، بالای بازو، شکم یا هر قسمت دیگری از بدن شما را آزار می‌دهد، بهتر است در ادامه مطلب همراه ما باشید.



سلولیت چیست؟

زمانی که چربی‌ها و مواد زائد در زیر پوست جمع شوند، سلولیت به وجود خواهد آمد. به عبارت دیگر، این عارضه را می‌توان نوعی مسمومیت بافت‌های ارتباطی بدن دانست که چیزی حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد خانم‌ها در یک دوره از زندگی خود آن را تجربه می‌کنند. نواحی بدن که بیشتر در معرض ایجاد سلولیت قرار می‌گیرند عبارتند از:

  1. کشاله ران و قسمت بیرونی آن
  2. باسن و لگن
  3. داخل و بیرون بازو
  4. قسمت داخلی زانو
  5. شکم و پهلو
  6. اطراف مچ پا

 بهترین کلینیک لاغری اصفهان  | چطور سلولیت را از بین ببرید ؟

علت به وجود آمدن سلولیت چیست؟

دلایل مختلفی را می‌توانیم برای این اتفاق نام ببریم. بعضی از این دلایل ریشه در ساختار بدنی شخص دارند و بعضی دیگر به خاطر رفتارهای ناسالم و اشتباه فرد اتفاق خواهند افتاد. در ادامه، رایج‌ترین دلایل ایجاد سلولیت را مطرح خواهیم کرد:

  • جنسیت

درست است که ابتلا به این مشکل شامل محدودیت جنسیتی نمی‌شود اما این اتفاق در خانم‌ها رایج‌تر است. دلیل این موضوع را می‌توان موارد زیر دانست:

  1. آقایان از پوست محکم و ضخیم‌تری نسبت به خانم‌ها برخوردار هستند.
  2. تغییرات هورمونی در خانم‌ها نسبت به آقایان قابل توجه‌تر است.

تحقیقات نشان داده است هورمون استروژن به ایجاد سلولیت کمک می‌کند. این هورمون با مصرف قرص ضدبارداری، عادت ماهیانه، بلوغ و قرص‌های مشابه، در خانم‌ها مدام در حال تغییر است و بستر را برای ایجاد سلولیت فراهم می‌آورد.

  • عوامل ژنتیکی

این موضوع که کسی در خانواده شما قبلا دچار سلولیت بوده باشد، احتمال ایجاد آن در بدن شما را افزایش خواهد داد. متاسفانه عوامل ژنتیکی روی این قضیه تاثیر دارند و تنها با انجام یک سری تدبیرهای مختلف که در ادامه نام می‌بریم، مقدار آن قابل کنترل خواهد بود.

  • پیروی نکردن از رژیم غذایی صحیح

پیروی نکردن از یک رژیم غذایی سالم و صحیح، ایجاد سلولیت در بخش‌های مختلف بدن را تشدید می‌کند. کسانی که در زندگی روزمره خود اشتباهات غذایی زیر را دارند، قطعا دیر یا زود به این مشکل دچار می‌شوند:

  1. مصرف آب آن‌ها حداقل است.
  2. مرتب از نوشیدنی‌های حاوی الکل استفاده می‌کنند.
  3. غذاهای مصرفی آن بسیار پرنمک و شور است.
  4. غذاهای سرخ‌کردنی وعده اصلی روزانه آن‌ها را تشکیل می‌دهد.
  5. غذاهای آماده، فرآوری‌شده و کنسروی زیادی مصرف می‌کنند.
  6. نان سفید را جایگزین نان‌های سبوس‌دار کرده‌اند.
  7. سس، نوشابه و تنقلات را از برنامه غذایی حذف نمی‌کنند.
  • کنترل نکردن وزن

درست است که چاقی و سلولیت دو معقوله جدا از هم محسوب می‌شود اما بد نیست بدانید که افزایش وزن و چاقی می‌تواند شرایط را برای ایجاد سلولیت فراهم سازد. زمانی که درصد چربی بدن شما رو به افزایش باشد، به بافت‌های همبند فشار زیادی وارد می‌شود و همین مساله ایجاد سلولیت در بخش‌های مختلف بدن را به همراه خواهد داشت.

متاسفانه در اکثر مواقع، کاهش وزن بعد از چاقی مفرط تاثیر چندانی بر کم شدن میزان سلولیت‌ها نخواهد گذاشت. پس سعی کنید روی نوسان وزن خود به‌خوبی کنترل داشته باشد.

  • استرس

یکی از اصلی‌ترین دلایل ایجاد سلولیت، استرس و اضطراب به شمار می‌رود. استرس در بدن فرآیندهای التهابی را ایجاد می‌کند و همین موضوع سرعت ایجاد این مشکل را بالا می‌برد. تورم بافت‌ها که از استرس نشات می‌گیرد، بیشتر سلولیت را نشان خواهد داد.

  • تحرک نداشتن

نداشتن فعالیت کافی، ورزش نکردن و بی تحرکی مکرر به خاطر کار، تحصیل یا سبک زندگی، باعث می‌شود تا افراد بیشتر در معرض ابتلا به سلولیت قرار بگیرند.

  • بالا رفتن سن

زمانی که سن افزایش پیدا می‌کند، پوست نازک‌تر و شل‌تر می‌شود. متاسفانه فرآیند ایجاد سلولیت با نازک و شل شدن پوست سریع‌تر اتفاق می‌افتد. البته کاهش میزان سوخت و ساز بدن و کم شدن کلاژن‌سازی پوست با بالا رفتن سن، باعث بیشتر شدن میزان آن در بدن خواهند شد.

 بهترین پیکر تراشی اصفهان | سلولیت

عوارض ابتلا به سلولیت

در موارد نادر، عوارض جدی ایجاد می شود. این موارد عبارتند از:

  1. تورم دائمی: بدون درمان، فرد ممکن است در ناحیه آسیب دیده تورم دائمی پیدا کند.
  2. عفونت خون و سپسیس: این وضعیت تهدید کننده زندگی از ورود باکتری به جریان خون ناشی می شود و نیاز به درمان سریع دارد.
    علائم سپسیس شامل تب، ضربان قلب سریع، تنفس سریع، فشار خون پایین، سرگیجه هنگام ایستادن، کاهش جریان ادرار و پوستی عرق کرده، رنگ پریده و سرد است.
  3. عفونت در مناطق دیگر: در موارد بسیار نادر، باکتری هایی که باعث سلولیت شده اند به سایر نقاط بدن از جمله عضلات، استخوان ها یا دریچه های قلب وارد می شوند. اگر این اتفاق بیفتد، فرد نیاز به درمان فوری دارد.

در بیشتر موارد، درمان موثر می تواند از بروز عوارض جلوگیری کند. خطر سلولیت زمانی می‌تواند به یک تهدید جدی برای انسان تبدیل شود که با عدم رعایت رژیم غذایی صیح وعدم داشتن تحرک کافی توده‌های چربی زیر پوست بزرگتر شده و سبب بیشتر نمایان شدن ناهمواری‌های پوست یا ازدیاد حفره‌ها و برآمدگی‌ها شود. چرا که در چنین شرایطی امکان بروز حساسیت‌های پوستی، اگزما و سایر بیماری‌های پوستی بسیار بالا است.

معرفی انواع سلولیت

سلولیت‌ها از نظر ساختاری به دو دسته متفاوت تشکیل می‌شوند:

  • سلولیت‌های سفت که بیشتر در بدن خانم‌هایی با شرایط عادی به وجود می‌آیند. چنین نمونه‌هایی قابل لمس نیستند و به عضلات چسبیده‌اند. احساس درد در هنگام فشار دادن این سلولیت‌ها به عنوان شاخص اصلی آن‌ها شناخته می‌شود.
  • سلولیت‌های شل عموما به‌راحتی بین انگشتان قابل لمس هستند و فشار دادن آن‌ها همراه با احساس درد نخواهد بود.

به‌طور کلی این سلولیت‌ها زمانی خودنمایی می‌کنند که شخص مدت زمان طولانی فعالیت بدنی نداشته باشد و حالا شروع به ورزش کند. خانم‌هایی که تحت استرس و فشار کاری بسیاری هستند، معمولا به این نوع سلولیت دچار می‌شوند که متاسفانه ظاهر چندان خوشایندی هم ندارد.

 

ارتباط با صفحه رسمی کلینیک پزشکی ورزشی راشا

نظر خود را بنویسید

سوالی دارید؟ ما در خدمت هستیم