بررسی پرهیز غذایی بعد از جراحی کیسه صفرا
افرادی که عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا انجام دادهاند لازم است از مصرف یک سری از مواد غذایی پرهیز کنند. این مواد غذایی شامل غذاهای چرب یا سرخ شده، غذاهای فرآوری شده، غذاهای تند، غذاهای شیرین و دارای شکر اضافه، مواد غذایی کافئیندار از جمله چای غلیظ، قهوه، شکلات و نوشیدنیهای انرژیزا، نوشیدنیهای الکلی و نوشابههای گازدار میشوند. در این مطلب از سایت کلینیک پزشکی ورزشی راشا بهترین دکتر تغذیه اصفهان پرهیز غذایی بعد از جراحی کیسه صفرا را مورد بررسی قرار میدهیم.
اجتناب از غذاهای پرچرب بعد از جراحی کیسه صفرا
از آنجایی که هضم غذاهای پرچرب سختتر است، اگر بعد از جراحی دچار گاز معده، نفخ یا اسهال شدید، باید از مصرف این مواد غذایی اجتناب کنید. به طور کلی، چربی نباید بیش از ۳۰ درصد و چربی اشباع شده نیز نباید بیش از ۱۰ درصد از کالری روزانه شما را تشکیل دهد. برخی از انواع گوشتهای فرآوری نشده نیز میتوانند حاوی مقدار قابل توجهی چربی باشند. این موارد عبارتند از:
- گوشت بره و گوسفند
- تکههای چرب گوشت گاو، مانند استیکهای تی و دنده
- گوشت گوساله
علاوه بر آن موادی مانند کره، خامه، پنیرهای پرچرب، بستنی و همچنین پوست مرغ نیز شامل مقادیر زیادی چربی هستند و باید از مصرف آنها اجتناب کرد.
غذاهای تند
بعد از عمل کیسه صفرا، مصرف غذاهای تند و ادویهدار توصیه نمیشود، زیرا این غذاها میتوانند باعث تحریک معده و روده شده و مشکلاتی مانند سوزش معده، شکمدرد و اسهال ایجاد کنند. فلفل و دیگر ادویهها ممکن است تولید صفرا در کبد را تحریک کنند که این موضوع بعد از جراحی، مشکلات بیشتری به همراه دارد. به همین دلیل، بهتر است از غذاهای تند و فلفلی خودداری کنید تا روند بهبودی سریعتر و راحتتر طی شود.
غذاهای بسیار شیرین
شکر باعث افزایش تشکیل سنگ کیسه صفرا در بدن میشود؛ بنابراین سعی کنید از غذاهای با قند بالا مانند کیک، بیسکویت و سایر محصولات شیرین پختهشده خودداری کنید. بستنی، کیک، کلوچه، پودینگ و شکلات فقط باید گهگاهی و در حد اعتدال مصرف شوند. دسرهای کمچرب و غیرلبنی خوبی در قفسه سوپرمارکتها وجود دارد که میتوانید آنها را جایگزین غذاهای بسیار شیرین کنید؛ اما مراقب شیرین کنندههای مصنوعی مانند سوربیتول باشید زیرا این مواد میتوانند خطر اسهال را افزایش دهند.
آبغوره برای سنگ کیسه صفرا
آبغوره به دلیل خاصیت اسیدی و داشتن ویتامین C میتواند به بهبود هضم غذا و کاهش چربیها کمک کند. با این حال، برای افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، مصرف آبغوره ممکن است تحریککننده باشد و درد یا ناراحتی ایجاد کند، زیرا مواد اسیدی میتوانند انقباض کیسه صفرا را تحریک کنند.
گوجه فرنگی و سنگ کیسه صفرا
گوجهفرنگی به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهایی مانند لیکوپن، فیبر، و ویتامین C میتواند به بهبود سلامت عمومی بدن و کاهش التهاب کمک کند، که برای سلامت کیسه صفرا مفید است. با این حال، گوجهفرنگی خاصیت اسیدی ملایمی دارد و ممکن است در برخی افراد با سنگ کیسه صفرا باعث تحریک یا ناراحتی شود، بهویژه اگر به رفلاکس معده یا حساسیتهای گوارشی مبتلا باشند.
میوه های مضر برای سنگ کیسه صفرا
بعد از جراحی کیسه صفرا، برخی میوهها به دلیل خاصیت اسیدی یا قند بالا ممکن است باعث ناراحتی گوارشی شوند. میوههای زیر ممکن است برای برخی افراد پس از عمل مضر باشند:
- مرکبات اسیدی مانند پرتقال، گریپفروت، و لیمو: ممکن است باعث سوزش معده یا تحریک دستگاه گوارش شوند.
- میوههای خیلی شیرین مانند انگور، خرما، و موز بیشازحد رسیده: ممکن است باعث نفخ یا احساس سنگینی شوند.
- میوههای خشک مانند کشمش و انجیر خشک: به دلیل قند بالا میتوانند باعث نفخ شوند.
- میوههای سخت هضم مانند سیب نارس یا میوههایی با پوست ضخیم: ممکن است فشار بیشتری به دستگاه گوارش وارد کنند.
صفحه اینستاگرام کلینیک راشا – بهترین دکتر تغذیه اصفهان
کلینیک راشا، بهترین دکتر تغذیه اصفهان در دکتر آف و کلینیک ۲۴
مرکز راشا، کلینیک لاغری اصفهان در دکتر آف و کلینیک ۲۴
کلینیک راشا بهترین فیلر و بوتاکس اصفهان در دکتر آف و کلینیک ۲۴