درمان اختلالات تغذیه ای
اختلالات تغذیه ای | درمان اختلالات تغذیه ای باید به صورت گروهی انجام شود. شخص باید هر زیر نظر متخصص تغذیه باشد و هم از روانشناس مشاوره دریافت کند. روشهای درمانی شامل آموزش تغذیه، رواندرمانی و دارو میشود.
همراه ما باشید با مطالب پیشنهادی کلینیک پزشکی ورزشی راشا اصفهان :
- از خوبی های مزوتراپی زیر چشم بدانید :
- بهترین کلینیک زیبایی اصفهان
- صفحه رسمی کلینیک راشا
- ترمیم جای زخم با درمان زیبایی کربوکسی تراپی
- بهترین کلینیک لاغری اصفهان
- بهترین کولتک اصفهان
- عوامل ایجاد گرفتگی عضلات پا
۱. تغذیه سالم
متخصص تغذیه باتوجهبه قد و سن بیمار برای رسیدن به وزن متناسب برنامه غذایی ارائه میدهد و سعی میکند با روشهایی عادات غذایی بیمار را تغییر دهد. متخصص تغذیه باید در درمان اختلالات تغذیه ای تجربه کافی داشته باشد.
۲. رواندرمانی
در رواندرمانی روانشناس به بیمار کمک میکند تا عادات غذایی سالم را جایگزین عادات غذای ناسالم کند. اگر درمان مربوط به کودک یا نوجوان باشد، روانشناس درمان خانوادگی را انتخاب میکند و از سایر اعضای خانواده میخواهد، الگوی تغذیه سالم را یاد گرفته و از آن پیروی کنند.
۳. دارو درمانی
داروها نمیتوانند اختلالات خوردن را درمان کنند. اما میتوان با برخی از داروها میل به غذا و پرخوری را کاهش داد. اگر اختلال تغذیه ای همراه با اختلالات دیگر مانند اضطراب و افسردگی باشد، داروهای ضداضطراب یا ضدافسردگی میتوانند تا حدی چارهساز باشند.
برای تشخیص و درمان اختلالات تغذیهای نیاز به روانشناس و متخصص تغذیه در کنار هم دارید تا با تغذیه سالم، رواندرمانی و دارودرمانی به درمان این اختلال بپردازند.
پیشگیری از اختلالات تغذیه ای
هیچ راهحل خاصی برای جلوگیری از اختلالات تغذیه ای وجود ندارد. اما اگر میخواهید از بروز این اختلالات در کودک خود جلوگیری کنید، میتوانید اقدامات زیر را به کار ببرید. از رژیم گرفتن در کنار کودک خودداری کنید. کودکان عادات غذایی را از بزرگسالان یاد میگیرند. به همین دلیل باید کودک را به رژیم غذایی سالم و معقول تشویق کنید.
با فرزند خود در مورد خطرات انتخابهای ناسالم صحبت کنید. ممکن است نوجوانان وبسایتهای مختلفی را دنبال کنند که ایدههایی مانند بیاشتهایی را بهعنوان یک سبک در زندگی تبلیغ میکنند. عادات بد غذایی میتوانند صدمات جدی به سلامتی وارد کرده و به بروز این اختلالات کمک کنند. به عزتنفس کودک خود کمک کنید تا اندام خود را به هر شکلی که هست، دوست داشته باشد.
اگر سابقه اختلالات خوردن در خانواده شما وجود دارد، با یک روانشناس صحبت کرده و از او کمک بخواهید.
برای درمان اختلالات تغذیه ای به کدام دکتر مراجعه کنیم؟
اختلالات تغذیه ای انواع مختلفی دارند و اقشار مختلف جامعه را تهدید میکنند. شایعترنی اختلالات خوردن در جهان اختلال پرخوری و بیاشتهایی عصبی است. این اختلالات عموما ریشه روانی دارند و باورهای غلط جامعه در مورد وزن و تناسب اندام و تبلیغات و رسانهها هم سهم کمی از شیوع این اختلالات ندارند.
انواع مختلف اختلالات تغذیه ای شامل بیاشتهایی، پرخوری، بیاشتهایی عصبی، پرخوری عصبی، هرزخوری یا پیکا، سندروم خوردن شبانه و اختلال نشخوار انواع اختلال خوردن هستند که در هر یک فرد بهگونهای با غذاخوردن درگیر است.
درمان و کنترل این عارضه بدون کمک یک متخصص میتواند بسیار مشکل باشد. اگر احساس میکنید علائم اختلالات خوردن را دارید یا به یکی از این اختلالات دچار هستید، باید از متخصص تغذیه مشاوره دریافت کنید. ازآنجاییکه این اختلالات هم به تغذیه مربوط بوده و هم مشکلی روانی است، برای درمان موثر باید از متخصص تغذیه و یک روانشناس حرفهای کمک بگیرید.
لینک های کاربردی :