بررسی روش های درمان درد رگ سیاتیک کمر
در ادامه این مطلب از سایت کلینیک راشا، بهترین کلینیک زیبایی اصفهان روش های درمان درد رگ سیاتیک کمر را مورد بررسی قرار می دهیم. درد عصب سیاتیک معمولاً به علت فشار به ریشههای اول و دوم این عصب یعنی ریشه L5 و S1 به وجود می آید. این ریشه ها در اثر سه بیماری تحت فشار قرار میگیرند که عبارتند از:
- تنگی کانال نخاعی
- پارگی دیسک
- لیز خوردن ( یا سر خوردن مهره ها )
که معمولاً در مهره های L4-L5 و L5-S1 اتفاق میافتد ، بروز می کند. بنابراین برای درمان درد عصب سیاتیک باید فشار را از روی ریشه عصبی کم کنیم. این کار را می توان با انجام عمل جراحی انجام داد. یعنی تکه دیسکی که بر روی عصب فشار می آورد را با عمل جراحی برداریم یا سوراخ بین مهره ای را با عمل جراحی گشاد کنیم. لیز خوردگی مهره ها را با پیچ ثابت کنیم تا مهره ها حرکت نکنند. قاعدتاً قبل از انجام عمل جراحی سعی می کنیم که از دفاع بدن استفاده کنیم یعنی با دادن داروهای ضد التهاب و فیزیوتراپی و یا تزریق صبر کنیم تا دفاع بدن به طریقی فشار را بر روی ریشه عصبی کم کند مثلا دیسک را کوچک کند یا فشار داخل دیسک را کم کند و در نتیجه فشار بر روی ریشه عصبی کم شود و درد بیمار بهبود یابد. قاعدتا اگر پس از یک ماه درمان طبی و صبر کردن بیمار بهبود نیابد، بهتر است که مورد عمل جراحی قرار گیرد. زیرا نتیجه عمل جراحی در موارد مزمن معمولاً کم میشود.
علل گرفتگی رگ سیاتیک
گرفتگی رگ سیاتیک در واقع غلط مصطلح است زیرا سیاتیک رگ نیست. بلکه عصب است ( رگ ها در واقع ساختمان هایی هستند که در آنها خون جاری است یعنی خون را از قلب به قسمتی از بدن میبرند یا برعکس خون کم اکسیژن را از قسمتی از بدن به قلب می آورند تا اکسیژن گیری شود.) بنابرین منظور از گرفتگی رگ سیاتیک ، تحریک شدن عصب سیاتیک است. همان طور که می دانیم عصب سیاتیک در کمر انسان از ۵ شاخه اصلی منشا می گیرد و سپس این پنج شاخه به هم میپیوندند و تشکیل یک عصب را می دهند که وارد اندامهای تحتانی می شود. هرگاه در کمر انسان به هر یک از این شاخه های عصب سیاتیک فشار وارد شود باعث درد در مسیر عصب سیاتیک می شود.
صفحه اینستاگرام کلینیک راشا – بهترین کلینیک زیبایی اصفهان
شایع ترین علت فشار به ریشه های عصب سیاتیک در درجه اول پارگی دیسک کمر و در درجه بعد تنگی کانال نخاعی می باشد. مثلاً دیسک های پاره و یا تنگی هایی که در سطح مهره چهارم و پنجم L4-L5 یا پنجم و لگن L5-S1 بوجود می آیند، باعث درد سیاتیکی می شوند. درد سیاتیکی دردی است که از کمر به داخل باسن و سپس به پشت ران و پشت یا قسمت داخلی ساق پا یا گاهی قسمت خارجی ساق پا انتشار پیدا می کند. در تحریک عصب سیاتیک یا در اصطلاح عامیانه گرفتگی رگ سیاتیک گاهی انگشت شست پا یا انگشتان کوچک پا ممکن است دچار خواب رفتگی و بی حسی بشوند. اگر فشار به ریشه های عصب سیاتیک زیاد باشد، باعث از کار افتادن عضلات پا می شود مثلاً فرد نمی تواند روی پنجه های پای خود یا روی پاشنه پای خود حرکت کند.
کلینیک راشا، بهترین کلینیک زیبایی اصفهان در دکتر آف و کلینیک ۲۴
مرکز راشا، بهترین کلینیک لاغری اصفهان در دکتر آف و کلینیک ۲۴
کلینیک راشا بهترین کولتک اصفهان در دکتر آف و کلینیک ۲۴