بررسی مدت زمان ورزش بعد از غذا

معمولا 2 تا 4 ساعت طول می‌کشد تا غذا به طور کامل از معده به روده کوچک منتقل شود. بهتر است، زمان کافی را به بدن برای هضم غذا بدهید و سپس ورزش خود را شروع کنید. غالبا 1 تا 2 ساعت صبر کردن بعد از یک وعده غذا (با اندازه متوسط) ​​کافی است و حداقل 30 دقیقه باید بعد از یک میان وعده، صبر کنید. در این مطلب از سایت کلینیک راشا، بهترین کلینیک لاغری اصفهان مدت زمان ورزش بعد از غذا را مورد بررسی قرار می دهیم.

پس از طی این زمان، غذا به اندازه کافی هضم شده است. اما باید به وضعیت بدن خود توجه کنید. ممکن است که هضم غذا برای شما بیشتر از 2 ساعت طول بکشد و شروع زودهنگام ورزش باعث مشکلات گوارشی شود. اندازه و ترکیبات غذا بر سرعت هضم تأثیر می‌گذارد، بنابراین بهتر است که قبل از ورزش، وعده‌های غذایی سبکی میل کنید.

اگر معمولا پس از خوردن غذا، درد، نفخ یا هر نوع ناراحتی در معده خود احساس می‌کنید، پیشنهاد می‌دهیم که نکات زیر را جدی بگیرید تا فرآیند هضم غذا با سرعت بیشتر و کیفیت بهتری انجام شود.

ورزش کردن به صورت منظم

اگر می‌خواستیم داروی معجزه آسایی برای بهبود وضعیت هضم غذا نام ببریم، آن دارو ورزش بود. علاوه بر فواید معروف ورزش، تمرین و فعالیت بدنی می‌تواند به حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش شما و سرعت بخشیدن به فرآیند هضم غذا نیز کمک کند.

افراد مبتلا به یبوست می‌توانند با یک برنامه تمرینی ساده یبوست خود را بهبود ببخشند. برخی تحقیقات نشان می‌دهند که تنها 30 دقیقه پیاده‌روی و 15 دقیقه ورزش روزانه در خانه می‌تواند به طور قابل توجهی علائم یبوست و گوارش ناکارآمد را بهبود بخشد. همین الان برنامه ورزشی اختصاصی خود را بگیرید و در خانه یا باشگاه، تمرین‌تان را شروع کنید.

مصرف فیبر بیشتر

احتمالاً می‌دانید که فیبر، سلامت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و زمان هضم غذا را کاهش می‌دهد. مصرف فیبر فواید زیر را برای گوارش و هضم غذا دارد:

  • فیبر محلول، باعث جذب آب بیشتر و دفع راحت‌تر می‌شود.
  • فیبر نامحلول، غذا را از طریق دستگاه گوارش شما فشرده می‌کند و باعث حرکات روده می‌شود.
  • کاهش خطر بیماری‌های التهابی روده و اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS).
  • اگر در حال حاضر فیبر زیادی دریافت نمی‌کنید، به تدریج مصرف فیبر خود را افزایش دهید. البته بتید این را بدانید که افزودن فیبر بیش از حد به رژیم
  • غذایی به یکباره می‌تواند اثری معکوس در هضم غذا داشته باشد و باعث نفخ، گاز و یبوست شود.

کم کردن مصرف فست فود

چربی‌های سالم، مانند آن‌هایی که در آووکادو، بادام، دانه چیا، روغن زیتون و ماهی یافت می‌شوند، برای سلامتی شما ضروری هستند؛ اما سایر چربی‌ها، مانند آنهایی که در فست فود، چیپس و سیب زمینی سرخ شده هستند، زمان هضم غذا را کند می‌کنند.

فست فودها می‌توانند باعث یبوست شوند؛ زیرا چربی زیاد و فیبر کمی دارند و دستگاه گوارش را به زحمت می‌اندازند. پیشنهاد می‌کنیم به مطلب نحوه‌ی سوزاندن کالری انواع فست فودها سر بزنید.

مزایای انجام ورزش پیلاتس | بهترین کلینیک لاغری اصفهان

نوشیدن آب بیشتر

مصرف کم مایعات، هم در کودکان و هم در بزرگسالان باعث مشکلات گوارشی و یبوست خواهد شد. توصیه می‌کنیم که روزانه، مردان 3.7 لیتر (حدود 15.5 فنجان) و زنان 2.7 لیتر (حدود 11 فنجان) آب و مایعات بنوشند.

با اینکه این مقدار، زیاد به نظر می‌رسد، اما به خاطر داشته‌باشید که منظورمان، کل مایعاتی است که شما دریافت می‌کنید؛ چه از غذا و چه از مایعات. خوردن میوه و سبزیجات بیشتر، می‌تواند برای هضم غذا بسیار مفید باشد.

جویدن خوب غذا

فرآیند گوارش از دهان شما شروع می‌شود، جایی که آنزیم‌های بزاقی شروع به تجزیه غذا می‌کنند. دندان‌های شما با خرد کردن غذا و له کردن هر لقمه به هضم غذا کمک می‌کنند.

جویدن کامل غذا به بدن کمک می‌کند تا مواد مغذی بیشتری را از برخی غذاها جذب کند و همچنین از پرخوری جلوگیری کند که همین موضوع، می‌تواند احتمال سوء هاضمه را کاهش دهد.

غذاها و نوشیدنی‌هایی برای هضم بهتر غذا

اگر می‌خواهید دستگاه گوارش‌تان به خوبی کار کند و هضم غذای‌تان سریع‌تر و بهتر اتفاق بیفتد، خوراکی‌های زیر را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

ماست:

ماست حاوی پروبیوتیک است که با تقویت باکتری های سالم به هضم کمک می‌کند.

سیب:

فیبر موجود در سیب به افزایش حجم مدفوع و حرکات دستگاه گوارش شما کمک می‌کند. همچنین التهاب روده بزرگ شما را کاهش می‌دهد.

غلات:

غلات به دلیل محتوای فیبر بالایی که دارند، می‌توانند با افزایش حجم مدفوع، کاهش یبوست و تغذیه رساندن به باکتری‌های سالم روده، یک هضم آسان و راحت را برای‌تان فراهم کنند.

امگا سه:

امگا 3 موجود در ماهی قزل آلا می‌تواند التهاب روده شما را کاهش دهد و در نتیجه روند گوارش شما را بهبود بخشد.

صفحه اینستاگرام مرکز راشا بهترین کلینیک لاغری اصفهان

چیا:

محتوای فیبر دانه چیا می‌تواند با تقویت رشد پروبیوتیک‌ها در روده و منظم نگه داشتن حرکات آن، به فرآیند هضم کمک کند.

زنجبیل:

زنجبیل حرکت غذا از معده را سرعت می‌بخشد و برخی از عوارض جانبی مرتبط با هضم کند را کاهش می‌دهد. همچنین برای درمان حالت تهوع، از جمله تهوع صبحگاهی در دوران بارداری استفاده می‌شود.

نعناع:

نعناع باعث بهبود هضم غذا می‌شود. عرق نعنا یا چای برگ نعنا می‌تواند علائم IBS را کاهش دهد و غذا را سریع‌تر از طریق دستگاه گوارش شما عبور دهد.

چغندر:

مواد مغذی چغندر می‌تواند با تغذیه رساندن به باکتری‌های مفید روده و حجم دادن به مدفوع، باعث بهبود هضم غذا شوند.

کلم:

کلم منبعی غنی از پروبیوتیک‌هاست و حاوی آنزیم‌هایی است که با تجزیه مواد مغذی به مولکول‌های کوچک‌تر به به هضم غذا کمک می‌کند.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

بررسی روش‌های لاغر کردن صورت

مزایا و معایب دستگاه کول تک (Cooltech)

مزایای انجام ورزش پیلاتس

نظر خود را بنویسید

سوالی دارید؟ ما در خدمت هستیم