بررسی نکاتی درمورد کالری مواد غذایی
در ادامه این مطلب از سایت کلینیک راشا، بهترین کلینیک لاغری اصفهان نکاتی درمورد کالری مواد غذایی را مورد بررسی قرار می دهیم.
تعریف کالری مواد غذایی
کالری همان میزان انرژی موجود در غذاست. در حقیقت زمانی که از کالری صحبت میکنیم، به این معناست که خوردن آن غذا چه میزان انرژی برای بدن ما فراهم میکند. همچنین، چنانچه بدن ما میزان انرژی کمتری نسبت به آنچه خوردهایم مصرف کند؛ مازاد آن بهصورت ذخیره در میآید و سبب افزایش وزن میشود.
به همین دلیل است که افرادی که تحت رژیم لاغری هستند، سعی میکنند با محاسبه کالری مواد غذایی و تناسب آن با میزان تحرک و سوختوساز خود، میزان مصرف غذای روزانه خود را تنظیم کنند. چنانچه بخواهیم تعریف علمیتری از کالری بیان کنیم. باید بگوییم یک کالری، میزان انرژی مورد نیازی است که دمای یک کیلوگرم آب را به اندازه یک درجه سلسیوس، افزایش میدهد.
تفاوت کالری مواد غذایی در علم فیزیک
هنگامی که از کالری موادغذایی صحبت میکنیم، با زمانیکه از کالری در علم فیزیک صحبت میکنیم؛ منظور متفاوتی داریم.
تفاوتی که کالری مواد غذایی با کالری علمی دارد، این است که یک کالری مواد غذایی برابر با هزار کالری در علم فیزیک است؛ به همین دلیل است که کالری را با cal نشان میدهند و کیلوکالری را با kcal نشان میدهند. اما کالری موادغذایی را با Cal نشان می دهند که برابر با یک kcal است.برای محاسبه کالری مواد غذایی، باید بدانیم که هر گرم کربوهیدرات یا پروتئین ۴ کالری دارد و هر گرم چربی حاوی ۹ کالری است. اما برای محاسبه کالری مواد غذایی در یک وعده روزانه، نمیتوانیم به این سادگی عمل کنیم و نیاز داریم جدول کالری و پروتئین مواد غذایی را بدانیم.
غذاهای کالری خالی
کالری خالی غذاهایی هستند که انرژی لازم را تامین می کنند اما ارزش غذایی بسیار پایینی دارند. بخش هایی از مواد غذایی که کالری خالی از آنها تامین می شود، حاوی فیبر رژیمی، اسیدهای آمینه، آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی رژیمی یا ویتامین ها نیستند.
به گفته SelectMyPlate، کالری های خالی عمدتاً از چربی های جامد و قندهای اضافه شده تامین می شوند.
- چربی های جامد: اگرچه این مواد به طور طبیعی در بسیاری از غذاها وجود دارد، اما آنها اغلب در طی فرآوری مواد غذایی صنعتی و همچنین در هنگام تهیه غذاهای خاص اضافه می شوند. کره نمونه ای از یک چربی جامد است.
- قندهای اضافه شده: این شیرین کننده هایی هستند که در طی فرآوری صنعتی به غذاها و نوشیدنی ها اضافه می شوند. این ها پر از کالری هستند. در آمریکا، متداول ترین انواع قندهای اضافه شده، ساکارز و شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند.
گفته می شود که چربی های جامد و قندهای اضافه شده باعث می شود تا غذاهای ما لذیذتر شوند، اما نباید فراموش کنیم که این مواد غذایی بسیار پرکالری هستند و یکی از علل اصلی چاقی نیز محسوب می شوند. یکی دیگر از منابع کالری خالی، الکل است. یک وعده طبیعی آبجو می تواند ۱۵۳ کیلو کالری را به میزان مصرف یک فرد در روز اضافه کند.
صفحه اینستاگرام کلینیک راشا – بهترین کلینیک لاغری اصفهان
کلینیک راشا، بهترین کلینیک زیبایی اصفهان در دکتر آف و کلینیک ۲۴
مرکز راشا، بهترین کلینیک لاغری اصفهان در دکتر آف و کلینیک ۲۴
کلینیک راشا بهترین کولتک اصفهان در دکتر آف و کلینیک ۲۴