اختلالات تغذیه‌ای و دلایل بروز این اختلال

اختلالات تغذیه‌ای در بیشتر مواقع مربوط به مشکلات روانی می‌شود. در این شرایط نیاز به مشاوره با روان‌شناس یا روانپزشک است. این اختلالات باعث ایجاد عادات غذایی ناسالم می‌شود. برخی از اختلالات تغذیه‌ای با وسواس در مورد غذا، وزن بدن یا فرم بدن خود را نشان می‌دهند. در موارد شدید این اختلالات می‌توانند آسیب جدی به بدن وارد کنند و در صورت عدم درمان حتی منجر به مرگ شوند.

اختلالات تغذیه‌ای می‌تواند هر فردی با هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد. اما اغلب در نوجوانان و زنان مشاهده می‌شود. برخی از مهم‌ترین اختلالات تغذیه‌ای عبارتند از :

  1. بی‌اشتهایی عصبی: شناخته‌شده‌ترین اختلال بی‌اشتهایی عصبی است. بیشتر در دوران نوجوانی و جوانی ایجاد می‌شود. این افراد معمولا تصور می‌کنند، اضافه‌وزن دارند. از خوردن برخی غذاها خودداری کرده و کالری مصرفی را به‌شدت محدود می‌کنند.
  2. پرخوری عصبی: این اختلال نیز در نوجوانی و اوایل بزرگسالی بیشتر دیده می‌شود. این افراد در یک دوره زمانی خاص مقدار زیادی غذا می‌خورند. پرخوری عصبی تا حدی ادامه پیدا می‌کند که شخص به طرز دردناکی سیر شود. شخص معمولا احساس می‌کند، نمی‌تواند غذا خوردن را متوقف کند و بعد از خوردن غذا با روش‌های پاک‌سازی مانند استفراغ جلوی چاقی را می‌گیرد.
  3. اختلال پرخوری: علائم این اختلال مشابه پرخوری عصبی است. فرد در دوره‌های زمانی نسبتا کوتاه پرخوری می‌کند. این افراد کالری را محدود نکرده و از روش‌هایی مانند استفراغ یا ورزش بیش از حد استفاده نمی‌کنند.
  4. پیکا: پیکا اختلالی است که شخص هوس چیزهایی می‌کند که غذا محسوب نمی‌شوند. مانند یخ، خاک، گچ، صابون، کاغذ، پارچه و پشم.

بهترین کولتک اصفهان | بهترین کلینیک لاغری اصفهان |  بهترین کلینیک زیبایی اصفهان | آشنایی با اختلالات تغذیه‌ای و دلایلی که در بروز آن موثر هستند :

همراه ما باشید با مطالب پیشنهادی کلینیک پزشکی ورزشی راشا اصفهان :

عوامل ایجاد اختلالات تغذیه ای

کارشناسان معتقدند اختلالات تغذیه ای می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. یکی از دلایل ایجاد آنها وراثت است. تحقیقی روی دوقلوهایی انجام شد که در بدو تولد از هم جدا شدند و توسط خانواده‌های مختلف به فرزندخواندگی گرفته شدند. در این تحقیق مشخص شد که اختلالات تغذیه ای در این دوقلوها ارثی بوده‌است. زمانی که یک قل دچار اختلال خوردن است، به‌احتمال ۵۰% قل دیگر هم به این اختلال دچار می‌شود.

برخی از ویژگی‌های شخصیتی هم باعث اختلال تغذیه ای می‌شوند. به‌عنوان‌مثال افرادی که دچار روان‌رنجوری، کمال‌گرایی یا تکانشگری هستند، بیشتر احتمال دارد به اختلالات خوردن دچار شوند. به‌طورکلی علل اصلی اختلالات تغذیه ای را می‌توان موارد زیر دانست :

  1. ژنتیک
  2. ویژگی‌های شخصیتی
  3. فشارهایی برای لاغری
  4. ترجیحات فرهنگی برای لاغری
  5. قرارگرفتن در معرض رسانه‌هایی که چنین ایده‌آل‌هایی را رواج می‌دهند.

بهترین کولتک اصفهان | بهترین کلینیک لاغری اصفهان | بهترین کلینیک زیبایی اصفهان | ممنوعیات در رژیم غذایی بیماران قلب

عوارض اختلالات خوردن

اختلالات تغذیه ای باعث بروز برخی عوارض می‌شوند. گاهی عوارض به‌قدری می‌تواند شدید باشد که زندگی شخص را تهدید کنند. هرچه اختلال شدیدتر و طولانی‌تر باشد، احتمال بروز عوارض جدی بیشتر است. از جمله :

  1. مشکلات جدی در سلامتی
  2. افسردگی و اضطراب
  3. افکار یا رفتارهای مربوط به خودکشی
  4. مشکلات در رشد
  5. مشکلات اجتماعی
  6. ایجاد مسائلی در محل کار و مدرسه
  7. مرگ.

لینک های کاربردی : 

نظر خود را بنویسید

سوالی دارید؟ ما در خدمت هستیم