بهترین روش خوابیدن برای گودی کمر چیست؟

قوس ستون فقرات یا گودی کمر عارضه‌ای نسبتا شایع است که در آن باسن رو به عقب رفته و انحنا و قوس شدیدی در ستون فقرات ایجاد می‌شود.
زنان به‌خاطر قابلیت بارداری و زایمان نسبت به مردان زاویه لگنی بزرگ‌تری دارند، مهره‌های فوقانی لگن و تحتانی کمر در آن‌ها ضعیف‌تر است و فضای بیشتری دارد. علت تغییرات مورفولوژیک مهره‌ها در دوران بارداری هم همین ویژگی آناتومیک بدن خانم‌ها است. مرکز جرم تنه بدن در یک تراز تقریبی ساژیتال با باسن حفظ می‌شود، که به موجب آن بار بیومکانیکی وارد شده به کمر کاهش می‌یابد و کشش ستون فقرات را تسهیل می‌کند.

یکی از مزایای عمق بیشتر لوردوز در ستون فقرات زنان وجود فضای بیشتری برای رشد جنین است. البته کاهش اندازه و فواصل بین مهره‌ها هم نکته منفی است که باعث کمر درد دوران بارداری می‌شود. از عوارض گودی کمر در زنان می‌توان به محدودیت حرکت، ضعف عضلات، کرختی و بی‌حسی اشاره کرد.

هرچند الگوی انحنای کمر در زنان و مردان متفاوت است اما در میزان گودی کمر با هم شباهت دارند. ویژگی‌های مورفولوژیکی ستوان فقرات زنان به شکلی طراحی شده که در طول بارداری و زایمان فشار کمتری به مهره‌های ستون فقرات وارد شود. از عوارض گودی کمر در مردان می‌توان به فشار شدید ستون فقرات تحتانی و گردنی، درد در کمر و گردن و محدودیت حرکت، دراز کشیدن و خوابیدن اشاره کرد.

بهترین کولتک اصفهان | بهترین کلینیک لاغری اصفهان | بهترین کلینیک زیبایی اصفهان | عوارض گودی کمر و خمیدگی و انحنای ستون فقرات کمر

همراه ما باشید با مطالب پیشنهادی کلینیک پزشکی ورزشی راشا اصفهان :

عوارض گودی کمر در کوتاه مدت

زمانی که شدت لوردوز زیاد باشد عوارض هم جدی‌تر می‌شوند. از عوارض گودی کمر در کوتاه مدت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. درد در ناحیه کمر و گردن
  2. درد در شکم و احساس فشار
  3. درد ناگهانی شوک مانند
  4. بی‌حسی و گزگز کردن ناحیه کمر
  5. بی اختیاری ادراری

عوارض گودی کمر در دراز مدت

از عوارض لوردوز در دراز مدت می‌توان به کشش و فشار عضلانی و درد عضلات اشاره کرد. زمانی که انحنای مناسب گردن از بین برود، سر به سمت جلو حرکت کرده و احساس سنگینی ایجاد می‌کند. بدن تا مدتی خود را با این حالت وفق داده و عملکردش را ادامه می‌دهد، اما زمانی که فشار شدت پیدا کند باعث فرسودگی و ازجا در رفتن مهره‌های ستون فقرات خواهد شد.

در این صورت گودی کمر ایجاد شده که با ایجاد درد در ناحیه کمر و گردن روی کیفیت زندگی فرد در دراز مدت اثر منفی می‌گذارد. فشار و درد عصبی شدید در این قسمت نیز درد و سوزش را در بلند مدت به همراه دارد. کاهش اشتها و مشکلات گوارشی، بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت یا فشار خون ناشی از اختلال گوارشی از دیگر عوارض گودی کمر در دراز مدت هستند. چرا که فرورفتگی در ناحیه کمری باعث برآمدگی شکم شده و به اندام‌های داخلی فشار وارد می‌کند.

بهترین کولتک اصفهان | بهترین کلینیک لاغری اصفهان | بهترین کلینیک زیبایی اصفهان | عوارض گودی کمر و خمیدگی و انحنای ستون فقرات کمر ...

راه‌ های کاهش عوارض گودی کمر

با رعایت برخی دستورات و اقدامات می‌توان عوارض گودی کمر را کاهش داد. در جدول زیر علل ایجاد گودی کمر و راه‌های درمان را آورده‌ایم:

  1.  تغییر الگوی نشستن و ایستادن به منظور استراحت منظم به کمر
  2. استفاده از صندلی و میز مناسب برای نشستن
  3. انجام تمرینات و حرکات استراحتی و کششی در طول روز
  4. حمل و جابجایی بارهای سنگین بدون استفاده از تکنیک‌های صحیح و استفاده از وسایل کمکی می‌تواند فشار زیادی روی کمر ایجاد کند و عاملی در ایجاد گودی کمر باشد. استفاده از وسایل کمکی مانند کمربندهای حمایتی و پشتیبان‌های کمر
  5. استفاده از تکنیک‌های صحیح برای حمل و جابجایی بارهای سنگین
  6. تقویت عضلات پشتی به منظور پشتیبانی بهتر از کمر در برابر بارهای سنگین
  7. ضعف عضلات پشتی و عدم استحکام آنها منجر به ناتوانی در پشتیبانی کمر شده و گودی کمر را ایجاد می‌کند. انجام تمرینات
  8. قوی‌سازی عضلات پشتی به منظور تقویت و استحکام آنها
  9. مشاوره با فیزیوتراپیست یا متخصص تمرینات ورزشی برای برنامه‌ریزی تمرینات مناسب
  10. افزایش سن و پیری باعث تضعیف و سستی در ساختارهای کمر شده و ممکن است گودی کمر ایجاد کند انجام تمرینات
  11. استحکام‌بخشی و قوی‌سازی عضلات پشتی و مرتبط با کمر
  12. رعایت فعالیت‌های روزانه منظم و حفظ سطح فعالیت جسمانی

لینک های کاربردی : 

نظر خود را بنویسید

سوالی دارید؟ ما در خدمت هستیم