بررسی علل و علائم پارگی رگ سیاتیک

همان طور که در پاسخ سوالهای قبلی شرح داده ام بهتر است که به جای رگ سیاتیک اصطلاح عصب سیاتیک را به کار ببریم. زیرا سیاتیک یک رگ نیست که به صورت لوله توخالی باشد که در داخل آن خون جریان داشته باشد ، بلکه سیاتیک یک عصب است که پیامهای عصبی را بین اندام های تحتانی و نخاع رد و بدل می کند. در ادامه این مطلب از سایت کلینیک راشا، بهترین کلینیک لاغری اصفهان علل و علائم پارگی رگ سیاتیک را مورد بررسی قرار می دهیم.

عصب سیاتیک یا رگ سیاتیک؟

شاید علت اینکه عصب سیاتیک را در ایران رگ سیاتیک می نامند این باشد که در قدیم که پزشکی مدرن در ایران وجود نداشت ، برای درمان درد سیاتیک در پشت ساق بیمار تیغ می کشیدند تا خون از پای بیمار خارج شود و قاعدتاً چون خون وریدی بود سیاه رنگ بود و می گفتند که این خون مانده خارج شده است شما بهبود خواهد یافت امروز هم در موارد نادری بیمارانی که از مناطق محروم مراجعه می کنند این پدیده را می بینیم یعنی پشت ساق پای بیمار را تیغ می کشند تا اینکه خون خارج شود یا اینکه در مسیر عصب سیاتیک در فواصل ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر با وسیله ای مانند میخ داغ می کنند ، به طوری که آثار سوختگی در کمر و مسیر عصب سیاتیک ملاحظه می شود.

بهترین کولتک اصفهان | بهترین کلینیک لاغری اصفهان | بهترین کلینیک زیبایی اصفهان | درمان درد سیاتیک

نشانه های درد عصب سیاتیک

به هر حال علائم عصب سیاتیک عبارتند از دردی که از باسن شروع می شود و در مسیر عصب سیاتیک به پشت ادامه پیدا می‌کند. یعنی دردی که از باسن شروع می شود به پشت ران می رود و سپس از آنجا به ساق پا می رود. در بعضی از افراد این درد در کل مسیر عصب سیاتیک انتشار پیدا نمی کند. مثلاً تا باسن ادامه پیدا می‌کند، یا در بعضی از افراد تا پشت زانو ادامه پیدا می‌کند. ولی در اکثر افراد به پایین‌تر از زانو نیز می‌رود و تا ساق پا ادامه پیدا می کند. عده‌ای از افراد با درد و سوزش پاشنه پا مراجعه می‌کنند اینها معمولا بیماری دیسک‌ یا تنگی کانال نخاعی در سطح L4-L5 دارند و عده‌ای نیز درد تا انگشتان پا می رود که معمولاً انگشتان کوچک پا را گرفتار می کند اینها معمولاً بیماری دیسک یا تنگی کانال نخاعی L5-S1 دارند.

علائم دیگر درد عصب سیاتیک عبارت است از گزگز شدن یا خواب رفتن پاشنه پا یا انگشت شست پا یا انگشت کنار انگشت شست پا است. این گونه افراد معمولاً دیسک بین مهره ای یا تنگی کانال نخاعی در سطح L4-L5 دارند. عده‌ای از افراد با سوزش پا یا گزگز شدن یا خواب رفتن کنار خارجی پا یا کف پا و یا انگشت کوچک پا مراجعه می کنند که این ها معمولاً بیماری دیسک و یا تنگی کانال نخاعی در سطح L5-S1 دارند.

عده ای از افراد درد سیاتیک دو طرفه دارند ولی اکثر افراد درد عصب سیاتیک در یک طرف مثلا طرف راست یا چپ دارند. عده‌ای از افراد علاوه بر درد عصب سیاتیک، دچار کمردرد هستند. عده ای از افراد نیز فقط درد اندام تحتانی دارند، بدون اینکه کمر دردی داشته باشند.

صفحه اینستاگرام کلینیک راشا – بهترین کولتک اصفهان

کلینیک راشا، بهترین کلینیک زیبایی اصفهان در دکتر آف و کلینیک ۲۴
مرکز راشا، بهترین کلینیک لاغری اصفهان در دکتر آف و کلینیک ۲۴
کلینیک راشا بهترین کولتک اصفهان در دکتر آف و کلینیک ۲۴


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر : 

پیاده روی طولانی مدت بدون خستگی

تغذیه مناسب برای ورزش تی آر ایکس

نکات مهم برای ورزش در هوای سرد

نظر خود را بنویسید

سوالی دارید؟ ما در خدمت هستیم