گرفتگی عضلات پا

گرفتگی عضلات پا | عضلات پا به دلایل مختلفی می‌توانند دچار گرفتگی شوند که از سبک زندگی گرفته تا بیما‌ری‌های زمینه‌ای می‌تواند متفاوت باشد و اثرات مختلفی بر روی کیفیت زندگی فرد بگذارد. گرفتگی عضلات پا یک حالت دردناک است که راه‌ رفتن فرد را مختل می‌کند و می‌تواند باعث کاهش مفید بودن شخص در انجام کارهای روزانه شود.

آیا تا به حال به این عارضه دچار شده‌اید؟ آیا بعد از مدت زیادی پیاده‌روی احساس کرده‌اید که درد در پای شما شدت پیدا کرده‌است و دیگر قادر به ادامه‌ی انجام فعالیت خود نیستید؟ اصلا نگران نباشید. اینها حالاتی هستند که می‌توانند برای هر کسی اتفاق بیفتند. اما هنگامی که دچار گرفتگی شدید عضلات پا می‌شوید، چه باید بکنید؟ چطور می‌توان از این حالت نجات پیدا کرد؟ برای درمان گرفتگی پا به چه پزشکی باید مراجعه کرد؟ با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را بیابید.

همراه ما باشید با مطالب پیشنهادی کلینیک پزشکی ورزشی راشا اصفهان :

"بهترین

نشانه های گرفتگی عضلات پا

این عارضه ، مشکل رایجی است که عضلات مچ پا، ساق و ران را تحت تاثیر قرار می‌دهد و منجر به انقباضات ناگهانی، غیرارادی و دردناک در عضلات پا می‌شود، که اغلب هنگام خواب یا استراحت اتفاق می‌افتند.

گرفتگی می‌تواند در عرض چند ثانیه بهبود یابد اما طول مدت متوسط انقباضات، ۹ دقیقه است و حساسیت و درد عضله تا ۲۴ ساعت پس از آن رفع می‌شود. در اغلب موارد دلیل این اتفاق هرگز مشخص نمی‌شود و اکثرا بی ضرر در نظر گرفته می‌شوند. با این حال، ممکن است گاهی با یک اختلال زمینه‌ای مانند دیابت یا بیماری شریان محیطی مرتبط باشند. برخی از نکات کلیدی در مورد گرفتگی عضلات پا :

  1. گرفتگی عضلات پا بیشتر بر ماهیچه ی ساق پا تاثیر می گذارد.
  2. گرفتگی معمولا فقط چند دقیقه طول می کشد، اما درد می تواند ۲۴ ساعت ادامه داشته باشد.
  3. در سنین بالاتر و در دوران بارداری گرفتگی پا شایع تر هستند.
  4. اغلب، دلیلی برای نگرانی نیست و اهمیت پزشکی ندارد.
  5. عوامل موثر شامل: کم آبی بدن، برخی داروها، کف پای صاف و سوء مصرف الکل است.

برای درمان چه باید کرد؟

هیچ دارویی به صورت کلی برای گرفتگی عضلات توصیه نمی‌شود. در صورت نیاز به استفاده از دارو اگر انقباض شدید عضلانی باعث احساس درد و ناراحتی شود، می‌توانید از قرص‌های مسکن استفاده کنید.

در گذشته کوئینین مورد استفاده قرار می‌گرفت اما به دلیل عوارض جانبی و تداخلات دارویی خطرناک، FDA مصرف آن را منع کرد. شواهد محدودی مفید بودن ورزش و کشش عضلات، مسدودکننده‌های کانال کلسیم، کاریزوپرودول و ویتامین B-۱۲ را تایید می‌کنند. ممکن است مولتی‌ویتامین‌ها در دوران بارداری مفید باشند. هیچ مدرکی مبنی بر مفید بودن داروهای ضد‌التهابی غیر استروئیدی (NSAID)، کلسیم و پتاسیم، وجود ندارد.

"بهترین

۱. درمان فوری

از بهترین راه حل‌هایی که برای درمان گرفتگی و درد عضلات پا وجود دارد و بسیار سریع اثر می‌کند، این است که ماهیچه‌ای که دچار گرفتگی عضلانی شده‌است را ماساژ بدهید و یا گرم کنید. از بهترین و فوری‌ترین راه‌هایی که به درمان کمک می‌کند، گرفتن دوش آب گرم و ماساژ دادن پای گرفته است. همچنین می‌توان با خوردن مسکن درد گرفتگی را کاهش داد.

۲. درمان های خانگی

طبق گفته‌ی آکادمی پزشکان ارتوپد آمریکا، موارد زیر در بهبود گرفتگی عضلانی موثر خواهد بود :

  • پرهیز از برخی فعالیت‌ها: توقف فعالیتی که باعث گرفتگی عضلانی می‌شود.
  • تمرینات کششی: نگه داشتن در حالت کشش عضلانی تا زمانی که گرفتگی متوقف شود.
  • حرارت: اعمال حرارت به عضلاتی که خشک و یا سفت هستند (کیسه‌های گرم‌کننده، به صورت آنلاین قابل خریداری هستند)
  • کمپرس سرد: استفاده از کمپرس سرد بر روی عضلات دردناک
  • ورزش به درمان گرفتگی عضلات کمک می‌کند.

۳. استفاده از مکمل منیزیم

بعضی از افراد از مکمل‌هایی مانند منیزیم برای کاهش گرفتگی عضلانی استفاده می‌کنند، اما طبق مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، به این نتیجه رسیدند که بعید است، افراد مسن از این درمان سود ببرند و مشخص نیست که آیا این درمان برای زنان در دوران بارداری مفید خواهدبود یا خیر. گفته‌ها حاکی از این است که ورزش‌های ملایم قبل از خواب، مانند چند دقیقه استفاده از دوچرخه‌ی ثابت یا تردمیل، ممکن است کمک‌کننده باشد.

۴. ورزش و تمرینات کششی

اگر هیچ علت زمینه‌ای وجود ندارد، احتمالا بدون درمان بهتر خواهندشد. تمرینات کششی ممکن است کمک کند. در مورد گرفتگی عضلات ساق پا می‌توانید موارد زیر را امتحان کنید :

  • برای کشش عضلات ساق پا، پاها را صاف کنید و انگشتان پا را به سمت زانو خم کنید.
  • برای چند دقیقه روی پنجه ی پا (نوک پا) راه بروید.
  • با فاصله‌ی ۱ متر رو به دیوار بایستید و کف پا را روی زمین بگذارید. دستان خود را بر روی دیوار گذاشته و به سمت جلو خم شوید. پاشنه‌ی پا نباید از زمین جدا شود، ۱۰ ثانیه نگه‌دارید، سپس به آرامی به موقعیت قبلی بازگردید. این تمرین را ۵ تا ۱۰ بار تکرار کنید.
  • تکرار حرکات فوق ۲ تا ۳ مرتبه در روز، ممکن است به پیشگیری و کاهش گرفتگی عضلات کمک‌کند.

فواید ماساژ پا | بهترین کلینیک لاغری اصفهان

۵. ماساژ

در صورتیکه ورزش کرداه‌اید یا فعالیتی را انجام داده‌اید که باعث استفاده‌ی زیاد از عضلات پای شما شده‌است، برای بهبودی درد آنها و یا پیشگیری از این عارضه می‌توانید با ماساژ دادن عضلات پای خود از گرفتگی آنها جلوگیری کنید.

لینک های کاربردی : 

نظر خود را بنویسید

سوالی دارید؟ ما در خدمت هستیم