راهنمای رژیم غذایی در بیماران قلبی

رژیم غذایی در بیماران قلبی چگونه است؟ آیا اخیراً خودتان یا فردی در نزدیک شما دچار حمله قلبی شده‌ یا مشکلات قلبی و عروقی داشته است؟ برای یک بیمار قلبی در کنار تمام مواردی که رعایت آنها واجب است، رعایت یک رژیم غذایی سالم نیز بسیار مهم است. حتی اگر جزء کسانی باشید که در معرض بیماری قلبی قرار دارید شاید پزشک به شما توصیه کند با داشتن یک رژیم قلب مناسب، از بروز مشکلات بیشتر یا خطر سکته قلبی جلوگیری کنید. در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک می‌کند برای داشتن یک زندگی سالم‌تر تلاش کنید تا ضربان قلب خود را قوی نگه دارید.


همراه ما باشید با مطالب پیشنهادی کلینیک پزشکی ورزشی راشا اصفهان :


بهترین کولتک اصفهان | بهترین کلینیک لاغری اصفهان |  بهترین کلینیک زیبایی اصفهان | باید ها و نباید های رژیم غذایی برای بیماران قلبی

رژیم غذایی در بیماران قلبی چیست؟

برای بسیاری از افراد، حمله قلبی مانند یک زنگ بیدار باش برای توجه به سلامتی خود است و یک رژیم غذایی سالم می‌تواند یکی از بهترین راه‌ها برای کمک به بهبودی قلب و جلوگیری از حملات قلبی در آینده باشد. رژیم غذایی بر بسیاری از عوامل خطر بیماری قلبی مانند وزن، فشارخون، کلسترول و قند خون تأثیر زیادی دارد.

اگر حمله قلبی داشته‌اید یا تشخیص بیماری قلبی دارید، تغییرات رژیم غذایی برای بیماران قلبی را در نظر بگیرید. یک رژیم غذایی سالم نه‌تنها می‌تواند به جلوگیری از هر گونه بدتر شدن وضعیت شما کمک کند، بلکه می‌تواند به جلوگیری از بسیاری از بیماری‌های مزمن و عوارض مرتبط با بیماری قلبی نیز کمک کند.

در واقع رژیم غذایی در بیماران قلبی عروقی باید به صورتی باشد که ریسک و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، علائم نارسایی قلبی و سکته را کاهش دهد. این غذاها غذاهای مفید و سالمی هستند که برای سلامت قلب مفیدند، موجب بهبود عملکرد قلب می‌شوند و اثر ضدالتهابی نیز دارند. در این رژیم غذایی قلبی باید میزان کالری دریافتی تنظیم شده باشد تا در کنار ورزش کردن، به حفظ وزن متوسط بیماران نیز کمک کند. رژیم قلب سالم فواید زیادی برای سلامتی داشته و حتی ریسک سایر بیماری‌های مرتبط با قلب مانند دیابت یا فشارخون را کاهش می‌دهد.

یک رژیم غذایی سالم برای قلب می‌تواند به بهبودی پس از حمله قلبی کمک کند و خطر عوارض بعدی را کاهش دهد. بهترین رژیم غذایی پس از حمله قلبی بر غذاهای کامل مانند سبزیجات، میوه‌ها و غلات کامل تمرکز دارد. همچنین باید سدیم و انواع خاصی از چربی محدود شود.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای و DASH از جمله رژیم‌های مفید بیماران قلبی است.

به‌ صورت کلی برای داشتن بهترین رژیم غذایی برای بیماران قلبی مهم است که به برخی اصول در تهیه غذاها و از همه مهم‌تر بایدها و نبایدها در خصوص موادی که باید و موادی که نباید مصرف کنند، پایبند بود. با توجه‌ به منبع مورد اعتماد انجمن قلب آمریکا (AHA)، اینها اصول اساسی رژیم غذایی قلبی هستند و باید برای درمان ناراحتی قلبی به آنها توجه داشته باشید.

  1. در غذاهایی که تهیه می‌شود حتماً باید طیف گسترده‌ای از سبزیجات و میوه‌ها گنجانده شود.
  2. در تهیه این غذاها باید مصرف نمک و شکر کاملاً محدود شود.
  3. غلات کاملاً باید جای غلات تصفیه شده و سفید را بگیرد.
  4. مصرف پروتئین‌های گیاهی باید بیشتر در برنامه غذایی باشد.
  5. مصرف روغن باید بسیار کم و محدود باشد و ترجیحاً برای تهیه غذاها از روغن‌های گیاهی مانند روغن‌زیتون یا روغن‌های کنجد و ذرت استفاده کرد.
  6. مصرف غذاهای فراوری‌شده باید محدود و ممنوع شود.

تغذیه و رژیم درمانی برای بیماری قلبی | بهترین کلینیک لاغری اصفهان

غذاهای مفید رژیم غذایی در بیماران قلبی

نوع رژیم قلب انتخابی برای بیماران پس از حمله قلبی یا داشتن هر گونه بیماری مرتبط با قلب و عروق باید بر اساس سابقه بیمار، سن و شرایطی که دارد انتخاب شود. پزشک احتمالا لیست غذاهای سالم را در اختیار شما قرار می‌دهد. گزینه‌های زیادی وجود دارد که از جمله می‌توان به یک رژیم غذایی گیاهی یا رژیم غذایی dash (رژیم غذایی برای فشار خون بالا) اشاره کرد.

پرسش‌های متداول

آیا رژیم dash برای بیماران قلبی مناسبه؟
بله رژیم غذایی dash یکی از اصلی‌ترین گزینه‌هایی است که بیماران قلبی می‌توانند با رعایت آن، زندگی سالم‌تری داشته باشند.

آیا رژیم غذایی بیماران قلبی برای مبتلایان به سرطان مفید است؟
در کل رژیم غذایی در بیماران قلبی یک رژیم غذایی سالم و کامل است که حاوی انواع مواد مغذی است. بااین‌حال شاید در بیماران سرطانی به مصرف برخی از منابع غذایی دیگر هم نیاز باشد و این به نظر پزشک بستگی دارد.

آیا رژیم غذایی در بیماران قلبی با بیماران قلبی دیابتی فرق دارد؟
بله در بیماران قلبی دیابتی ممکن است مصرف برخی از میوه‌ها که قند بالایی دارند هم محدود شود.

غذا برای بیماران قلبی دیابتی چی خوب است؟
سبزیجات تازه، غلات کامل، میوه‌های سرشار از ویتامین، مواد معدنی و فیبر رژیمی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کم کند. همچنین مصرف شیرینی‌جات، شکر و نمک نیز باید محدود شود.

لینک های کاربردی : 

نظر خود را بنویسید

سوالی دارید؟ ما در خدمت هستیم