ممنوعیات در رژیم قلب

برای کسانی که بیماری قلبی دارند یا در آستانه ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند و باید از یک رژیم قلب مناسب کمک بگیرند، در درجه اول مصرف غذاهای فراوری شده ممنوع است. برای رژیم غذایی در بیماران قلبی باید از غذاهای بسیار فراوری شده مانند چیپس بسته‌بندی‌شده ، کلوچه و کراکر خودداری کرد. این غذاها به‌طورکلی نمک زیادی دارند و مواد مغذی کمی در آنها وجود دارد.

برای جلوگیری از مصرف بیش از حد چربی‌های اشباع‌شده، مصرف لبنیات کامل را محدود کنید. ماست، شیر و پنیر کم‌چرب یا بدون چربی را انتخاب کنید. همچنین باید از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های حاوی مقادیر زیاد شکر مانند نوشابه‌ها، آب‌نبات‌ها و شیرینی‌ها خودداری کرد. مصرف گوشت قرمز پرچرب، روغن‌های اشباع، سدیم و کافئین نیز باید محدود شود. سدیم بیش از حد ممکن است باعث تجمع مایعات در اطراف ریه‌ها شود، فشارخون را افزایش دهد و بر قلب فشار وارد کند. میزان مصرف قهوه، چای سیاه و نوشابه نیز باید به دلیل جلوگیری از تحریک قلب توسط کافئین محدود شود.

حتی میزان مصرف آب و سایر مایعات نیز در رژیم غذایی در بیماران قلبی عروقی باید محدود شود. در نهایت این که قطعاً برای داشتن بهترین رژیم غذایی در بیماران قلبی باید از مصرف هرگونه فست‌فود، چربی‌های اشباع مانند کره، شیرینی‌ها، الکل و سبزیجات و غذاهای کنسروی خودداری کرد.

بهترین کولتک اصفهان | بهترین کلینیک لاغری اصفهان |  بهترین کلینیک زیبایی اصفهان | ممنوعیات در رژیم غذایی بیماران قلب

همراه ما باشید با مطالب پیشنهادی کلینیک پزشکی ورزشی راشا اصفهان :

میوه های مضر برای بیماران قلبی

در کل میوه‌ها و سبزیجات برای بیماران قلبی مفیدند و بخش اصلی رژیم غذایی در بیماران قلبی را تشکیل می‌دهند. اما با این‌حال بهتر است از مصرف میوه‌ها به‌صورت فراوری شده، سبزیجات کنسروی، کمپوت‌های میوه یا میوه‌های طعم‌دار‌شده با شکر و غیره در رژیم قلب خودداری کرد.

چه غذایی برای قلب مضر است؟

غذاهایی که حاوی نمک و روغن‌های اشباع‌شده زیادی باشند، مانند سرخ‌کردنی‌ها، غذاهای فست‌فودی و انواع غذاهای فراوری شده برای قلب مضرند و باید حتماً مصرف آنها را محدود و حتی قطع کرد.

 

بهترین رژیم غذایی در بیماران قلبی

یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاه روی غذاهای گیاهی از جمله میوه‌ها، سبزیجات، دانه‌ها، آجیل، لوبیا و حبوبات تمرکز دارد. یک رژیم غذایی گیاهی سالم مصرف این غذاهای گیاهی با مواد مغذی را به حداکثر می‌رساند و درعین‌حال غذاهای فراوری‌شده، روغن‌های ناسالم و محصولات حیوانی باید به حداقل برسد.

بیماران قلبی باید رژیم غذایی غنی از پروتئین‌های بدون چربی، سبزیجات رنگارنگ، میوه‌ها، آجیل، لوبیا و دانه‌ها را در نظر بگیرند. انواع مختلف آنتی‌اکسیدان‌های موجود در غذاهای گیاهی می‌تواند به محافظت از قلب کمک کند. میوه‌ها و سبزیجات نیز منابع خوبی از فیبر هستند که برای سلامت قلب مفیدند.

بهترین کولتک اصفهان | بهترین کلینیک لاغری اصفهان |  بهترین کلینیک زیبایی اصفهان | 
 ممنوعیات در رژیم غذایی بیماران قلب

ماهی‌های روغنی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ به دلیل خاصیت ضد التهابی برای قلب مفیدند و می‌توانند به‌عنوان دو وعده ناهار در هفته برای بیماران قلبی در نظر گرفته شوند. ماهی سالمون و ماهی تن یا ساردین از جمله ماهی‌های حاوی امگا ۳ هستند. سبزیجات پخته و بخارپز مانند بروکلی یا هویج هم می‌توانند در برنامه شام بیماران قلبی گنجانده شوند. چند رژیم غذایی که از الگوی کلی تغذیه سالم برای بیماران قلبی پیروی می‌کند شامل رژیم‌های زیر است:

  1. رژیم غذایی مدیترانه‌ای که بر پایه میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و روغن‌زیتون است .
  2. رژیم غذایی dash : رژیم غذایی DASH برای کمک به کاهش فشارخون در نظر گرفته شده است. این رژیم غذاهای کامل گیاهی را ترویج می‌کند و درعین‌ حال از نمک، شکر و بیشتر چربی‌ها اجتناب می‌کند.
  3. رژیم غذایی سالم به سبک ایالات متحده : این رژیم بسیار شبیه منبع معتبر رژیم غذایی DASH است. توصیه می‌کند از بین گروه‌های غذایی، غذاهای غنی از مواد مغذی را انتخاب کنید و نمک، شکر و چربی‌های اشباع و ترانس را محدود کنید.

راهنمای مراجعه به پزشک

داشتن یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و سالم بخش مهمی از یک سبک زندگی سالم برای بیماران قلبی است. البته که قطعاً رژیم غذایی در بیماران قلبی نه‌تنها برای کسانی که سابقه مشکلات قلبی دارند، بلکه برای سایر افرادی که ریسک بالاتری برای بیماری‌های قلبی و عروقی دارند نیز مفید است.

در این رژیم غذایی به‌صورت متمرکز بر عدم مصرف الکل، سدیم بالا، غذاهای چرب و اشباع‌شده، غذاهای فراوری شده و غذاهای سرخ شده تاکید می‌شود. پزشک معمولا مصرف زیاد سبزیجات و میوه‌های تازه را به‌شدت توصیه می‌کند. با این‌ حال برای داشتن بهترین رژیم قلبی بهتر است به نظر متخصص قلب یا یک متخصص تغذیه توجه کرد و با ایجاد تغییرات مفید در عادات غذایی، قلبی سالم‌تر و زندگی شاداب‌تری داشت.

لینک های کاربردی : 

نظر خود را بنویسید

سوالی دارید؟ ما در خدمت هستیم